Sommarminnen skapas på Magnarp!

30 juni 2023 I över 100 år har Magnarp varit värd för barnkollo under sommaren. Just nu befinner sig cirka 20 barn mellan 9 och 12 år på vår kollofastighet för att avnjuta en hel kollovecka tillsammans. En vecka full av lek, nya kompisar och äventyr!

När vi besöker kollot under förmiddagen sitter barnen ute på verandan samtidigt som regnet faller utanför. Några av barnen spelar kortspel medan andra pysslar och gör sina egna kompisarmband. Veckan på kollot är fyllt med olika aktiviteter. Men förmiddagen är oftast en lugn stund med lek på gården.

Efter lunchen är det dags för utelek och utflykter. Det kan vara allt ifrån besök på Hembyggdsparken i Ängelholm eller att bada i havet. Nytt för i år är även den uppskattade hiken. Under hiken får barnen gå en tipspromenad genom skogen ner till hamnen. Väl nere vid hamnen äts det glass och fiskas krabbor. Hiken avslutas med grillning innan det är dags att bege sig tillbaka till gården.

- Hälften av kolloledarna som jobbar i år jobbade även förra året. Det har gett oss möjligheten att ytterligare sätta rutiner och kunna vara mer spontana med barnen och göra de aktiviteter som vi känner att barnen uppskattar, säger Linda Jenvén, kolloföreståndare.

På kollot är det åtta ledare som jobbar under alla tre kolloveckor och minst två finns på plats dygnet runt för barnen.

- Det roligaste med att få vara kolloledare här på Magnarp är att få skapa fina sommarminnen för barnen. Att se barnen ha kul med varandra gör att man känner att det är ett väldigt meningsfullt jobb säger Vera, kolloledare.

Under helgen avslutas vecka 2 av kollot och den sista veckan inleds där 20 nya barn får möjligheten att uppleva en riktig sommarlovsvecka på idylliska Magnarp.

Citat från barnen:

- Det roligaste med kollot är att få träffa nya kompisar och att fiska krabbor på stranden, säger Ester, 10 år.

- Det är min första gång här men jag vill åka nästa år igen. Det roligaste var att åka till djurparken, säger Noomi, 10 år.

- Det roligaste var att gå på hike, bada och nya kompisar, säger Valentina, 11 år.

- Allt är kul! Spela fotboll, äta glass, fiska krabbor, bada, spela badminton och pingis. Och en dag byggde vi ett eget fort!, berättar Milan, 11 år.