Sophantering

13 april 2021 Hantering av sopor – skärpning!

 

Under senare tid har det skett en avsevärd försämring av hanteringen av hushållssopor och den allmänna skötseln på området i övrigt och som vi alla som bor på området är ansvariga för.

Av den anledningen vill styrelsen informera och påminna all boende vilka regler som gäller och som ska följas!

OBS! Lägg dina sopor i ditt hus sopinkast och inte grannhuset!!!

I våra sopstationer som finns framför varje hus är det endast tillåtet att lägga förslutna svarta och vita påsar, ingenting annat!

OBS! Stäng luckan ordentligt! Påsar finns att hämta i tvättstugan i varje hus. Det kostar föreningen mycket pengar att varje vecka behöva städa och transportera iväg skräp som ligger ovanpå och runt omkring utanför stationerna.

Det medför också att fåglar och andra skadedjur samlas och sprider skräpet vilket påverkar miljön negativt. Boda återvinningscentral ligger bara ca.500 meter från vårt område där allt övrigt skräp ska slängas. Den är öppen sju dagar i veckan med undantag av högtidsdagar och andra allmänna helgdagar.

 

Måndag 10–20

Tisdag 10–18

Onsdag 10–18

Torsdag 10–20

Fredag 10–16

Lördag 10–15

Söndag 10–15

 

Allmän skötsel och trivsel

Plocka upp cigarettfimpar, snus, papper och annat skräp efter er. Det finns flera papperskorgar på området så det finns ingen anledning att slänga skräpet på marken. Vi ber alla respektera och följa de föreskrifter som finns gällande sophantering och renhållning. Fortsätter problemen kommer det tyvärr att drabba alla boende i form av höjda månadsavgifter vilket vi är tvungna att ta ut för att täcka kostnaderna för den extra hanteringen av sopor/skräp.

Tack för er medverkan till ett rent och fint Boda!

Styrelsen/Brf Norra Milstolpen