Värme i lgh

 

Folkhälsomyndighetens rekommendationer säger dock att temperaturen i en lägenhet bör vara mellan 18 och 24 grader. Det är riktlinjer som gäller båda hyresrätter och bostadsrätter. Brf Doppingen beslutar att fälja Folkhälsomyndighetens rekommendationer

Temperaturen får inte långvarigt vara lägre än 18 grader, eftersom det då finns risk för människors hälsa

Utetemperaturen höst, kan variera kraftigt från en dag till en annan, exempelvis vid omslag från 15 grader till 10 grader under en kortare tid speciellt under höst och vår. Det gör att värmesystemet som styrs av utetemperaturen kan ta tid på sig att komma igång ca 24 timmar, varje gång under dagtid det blir över 15 grader ute börjar uppvärmnings tiden om. Man får som bostadsrättsinnehavare acceptera att det är lite kallare period innan värmesystemet helt kommit igång eller att det är kallt under längre perioder, men om man upplever att det är för kallt och det inte blir varmare på några dagar bör man höra av sig till Hsb felanmälan eller styrelsen för bostadsrättsföreningen.

På hösten innan värmen kommer på ordentligt kan det kännas lite rått och kallt i lägenheten, för det är förändringen du upplever. Din hand har en temperatur på ungefär 30 grader. Om elementet inte är varmare än handen upplever vi att det inte kommer värme från det, men det gör det.

Utetemperaturen vinter, när det blir extrema väderförhållanden som 13 minus till 1 minus på kort tid. Hinner inte värmen med vilket medföljer att det känns kallt på kvällen och varmare på morgonen när värmen hunnit jobba under en dag.  Felanmäler inte direkt, låt det gå några dagar när värmen hunnit med.

 Ha elementvreden öppna, så märker ni när värmen kommer på.   


Tips för bra inomhusklimat!

  • Stäng inte vädringsfönster och spaltventiler helt, eftersom luften måste ta vägen någonstans. 
  • Täck inte för element med tjocka gardiner, elementskydd eller möbler eftersom det förhindrar att värmen sprids i rummet.
  • Fäll ner persiennerna på nätterna. Persiennerna isolerar så att värmen behålls i rummet.
  • Se till att inte fönster står öppna under en längre tid. Vädra istället ordentligt en kort stund.