Hitta informationen du söker på vår hemsida!

25 oktober 2022 Grått väder men fortfarande riktigt varmt och snart är vi redan i november. Vad händer då i föreningen mån tro? Jo den stora nyheten skickades ut i helgen så klart, dvs. att än så länge krävs ingen höjning av månadsavgiften trots en helt ny omvärldssituation med ökande priser på väldigt mycket av det som vi behöver och använder dagligen. Hur det blir framåt beror också på vad som händer i vår omvärld och hur väl vi tillsammans sköter om våra fastigheter på alla sätt. Den saken får vi antagligen anledning att återkomma till, men tills dess vill vi nformera om några andra saker.

Hemsidan: Det är roligt och trevligt att ha kontakt med våra medlemmar, men vi ser samtidigt att en hel del frågor rör sådan info som numera finns på vår hemsida. Vi vill därför återigen slå ett slag för hemsidan www.hsb.se/gota/brf/brf-flaggskeppet. Tanken är att den alltmer också ska nyttjas för att sprida nyheter till alla som bor i föreningen. Spara därför gärna länken som favorit och ta för vana att titta in där, titt som tätt. Och glöm inte komma med förslag på sådant som ni saknar. Det tas tacksamt emot!

Nytt avtal med Part på gång:
Styrelsen har haft möte och genomgång av föreningens avtal med Peter och Tobias från Part Fastighetsförvaltning. Utifrån nuvarande avtal har vi framfört diverse synpunkter på vad som fungerat respektive inte fungerat. Vi väntar nu därför på ett uppdaterat och i vissa delar förändrat avtalsförslag från Part.

Trädgårdsmästare:
För några veckor sedan klippte Henry Cederholm träd och häckar åt oss. Eftersom han gjorde det så bra fattade styrelsen beslut på senaste styrelsemötet att föreningen fortsätter anlita honom för att sköta detta inklusive buskarna som ska klippas till våren. Det inkluderar även gödsling, som inte gjorts på många år. Att vi sköter om ”vår trädgård” är viktigt av flera skäl. Dels som första intryck för den som eventuellt ska köpa lägenhet i vår förening och så klart för att vi som bor här ska trivas. Dels ekonomiskt, dvs. att ersätta träd, buskar och häckar är dyrt. Därför är det bättre att ta hand om dem på bästa sätt innan de tynar bort!

Utökad vändplats:
Efter att ha hämtat in offerter har styrelsen beslutat att anlita Runemyrs Alltjänst AB för att utöka vändplatsen på S:a vägen. Skälet till utökningen av vändplatsen hänger samman med de krav som HEM ställer på att deras chaufförer pga. arbetsmiljöskäl inte ska behöva backa ner på S:a vägen när de ska tömma restaurang Söderfamiljens olika avfallsfraktioner. Arbetet är planerat till våren 2023.

Glöggmingel: Boka in söndagen den 4 december för då är det dags för Flaggskeppets traditionella glöggmingel på restaurang Söderfamiljen. Vi återkommer med ytterligare information och inbjudan när detaljerna är beslutade.

Starta om dörröppnaren innan du felanmäler: Det är inte alltid dörren öppnar sig, när man trycker på strömbrytaren till den automatiska dörröppnaren. Men innan du felanmäler saken pröva en re-start genom att först slå ifrån och sedan slå till strömbrytaren som sitter ovanför dörren. I de flesta fall börjar den automatiken fungera som den ska igen och samtidigt slipper vi onödiga utgifter.

Felanmälan ska i första hand göras till PART Fastighetsförvaltning på tfn 035-2959080 eller

via mejl till felanmalan@partforvaltning.se. Observera att det också är upp till varje

bostadsrättsinnehavare som upptäcker fel i gemensamma utrymmen att anmäla dessa till Part.

För mer information se den folder som alla ska ha fått i samband med att Part tog över

fastighetsförvaltningen. Alternativt titta på den information från Part som finns på

anslagstavlorna i trapphusen.

Skrivelser och frågor till styrelsen. Skrivelser och frågor till styrelsen ska skickas till

styrelsen@flaggskeppetbrf.se eller läggas i styrelsens postfack på Klyvaregatan 3 senast en vecka

innan styrelsemötet. Alla inkomna ärenden tas upp på nästkommande möte. Senast en vecka

efter mötet lämnas svar, eller om detta inte kan ges direkt, uppgifter om hur ärendet kommer att

behandlas och när svar kan beräknas ges.

Nästa styrelsemöte äger rum den 14 november.

Mvh

Styrelsen, Brf. Flaggskeppet