Nytt avtal med Telia - klart!

02 maj 2023 Efter ett idogt styrelsearbete, där Klaus Heinsvig, vice ordförande, dragit det tunga lasset och under våren förhandlat med en handfull leverantörer, står det nu klart att vi tecknat nytt avtal med Telia vad gäller TV, bredband och telefoni.

Avtalet signerades i förra veckan och innebär att vi höjer hastigheten från 100/100 mbit/s till 500/500 mbit/s. Den som vill ha ännu högre hastighet, t. ex. 1000/1000 mbit/s, vilket är vad vårt nät maximalt klarar av, får själv bekosta det.

 

Med det nya avtalet, vars exakta startdatum Telia ännu inte meddelat, har vi inte bara höjt hastigheten rejält utan även sänkt månadskostnaden från 219 till 180 kr/mån, exklusive kostnad för nya switchar.


En följd av avtalet är dock att vi förlorar de så kallade tvillingabonnemangen kopplat till om du har flera TV-apparater i din lägenhet. Skälet till det är att så kallade streamingtjänster blivit allt vanligare och du kan därför istället streama till fler TV-apparater via din smartphone eller surfplatta genom Telia Play.


Det nya avtalet löper på 36 månader och innebär att vi kommer att behöva byta viss utrustning, vilket vi återkommer till. Styrelsen ansåg att det var viktigt att avtalet inte löper på längre tid än 36 månader eftersom utvecklingen inom det här området förändras snabbt, och vi inte ville riskera att bli låsta i ett avtal med längre löptid.


Avtalet kommer under avtalstiden att årligen regleras med konsumentprisindex (KPI). Av det skälet har styrelsen beslutat att bibehålla nuvarande avgift.