Fortsättning fasadmålning - etapp 2

26 juli 2023 Fasadmålningen har gått enligt plan och måndagen den 7 augusti påbörjas tvättning, byte av skadad panel och målning av hus A som följs av hus E i september. Här kommer en uppdaterad tidplan och information om vad du som boende, i de hus som ska målas, behöver förbereda.

Målningsarbetet kommer preliminärt ske varje vardag mellan kl. 07.00-18.00. Arbetet kommer till stor del att utföras med hjälp av byggställningar, vilket innebär att ditt hus kommer ha ställningar runt huset under den period som huset målas.

På grund av torktider efter tvätt kommer husen troligtvis överlappa varandra. Styrelsen kommer att informera er i hus E några dagar innan arbetet drar igång i ert hus. 

Tidplanen kan komma att justeras beroende på väder samt hur arbetet fortlöper. Vid tvätt och målning av förråd är det viktigt att parkeringsplatserna intill förrådshuset är tomma vid hus A och E.

Ditt ansvar som bostadsrättsinnehavare/delägare

Du som bostadsrättsinnehavare och delägare har följande ansvar:

  • Stäng alltid alla fönster ordentligt när du lämnar lägenheten när målningsarbetet pågår i ert hus.
  • Töm altaner, loftgångar och balkonger på lösa föremål såsom utemöbler, växter m.m. under den period som ditt hus tvättas, målas och oljas. 
  • Allt du som lägenhetsinnehavare spikat eller skruvat upp på fasader, loftgångar eller altaner måste tas bort. Inga skruvar eller spikar får sitta kvar. Detta gäller inte markiser och saker som föreningen monterat upp t.ex. nummerskyltar.
  • Du som har elektrisk drivna markiser ska stänga av strömmen till dem under perioden som arbetet pågår vid ditt hus.
  • Julbelysning som sitter kvar vid balkongräcken ska tas bort.
  • Egensnickrade blomlådor ska tas bort från altaner.
  • Eventuellt egenmonterade ringklockor vid entrédörren ska tas bort.
  • Under projektets gång är det viktigt att gräset kring altanerna trimmas och hålls kort, detta för att entreprenören ska kunna komma åt att tvätta och måla under plankan.

Det är mycket viktigt att detta efterföljs. Kan entreprenören inte genomföra arbetet i planerad takt kommer det innebära extra kostnader för föreningen och risk att tidplanen inte hålls. 

Arbetsbod vid grusgången och el från D-husets förråd

Entreprenören kommer att placera en arbetsbod vid grusgången vid hus D. El kommer att dras från D-husets förråd. Entreprenörens elkabel kommer att märkas upp tydligt, vi ber er att inte dra ut denna kabel. Övre soprummet kommer att användas som förråd för målarnas utrustning och förbrukningsmaterial.