Uppstart fasadmålning - etapp 2

26 april 2023 I början av maj 2023 kommer målning av samtliga gråa hus och förråd påbörjas. Loftgångar, trädäck och vindskydd kommer samtidigt att tvättas och oljas. Inför målningen är det saker som du som bostadsrättsinnehavare och delägare behöver veta, tänka på och förbereda.

Tisdagen den 2 maj kommer målningsarbetet att påbörjas med hus C som följs av hus B, A och E. Hus C och B görs innan semestern och hus A och E efter semestern.

Målningen kommer preliminärt utföras varje vardag mellan kl. 7-18. Arbetet kommer till stor del att utföras med hjälp av byggställningar, vilket innebär att ditt hus kommer ha ställningar runt huset under den period som huset målas.

Insamling av förrådsnycklar

Under helgen vecka 18 kommer styrelsen att samla in en förrådsnyckel från varje lägenhet (alla lägenhetsinnehavare ska ha tre nycklar). Anledningen är att samtliga förrådsdörrar ska ses över och justeras innan målning av förråden kan påbörjas. Detta arbete utförs av HSB i början av maj. Därefter kommer dörrarna att tvättas och målas två gånger. All justering sker vid samma tillfälle, men tvätt och målning kan komma att ske vid olika tillfällen. Därför kommer vi att förvara din förrådsnyckel från projektets start till dess att ditt hus är färdigmålat. 

Ditt ansvar som bostadsrättsinnehavare/delägare

Du som bostadsrättsinnehavare och delägare har följande ansvar:

  • Stäng alltid alla fönster ordentligt när du lämnar lägenheten när målningsarbetet pågår i ert hus.
  • Töm altaner, loftgångar och balkonger på lösa föremål såsom utemöbler, växter m.m. under den period som ditt hus tvättas, målas och oljas. 
  • Allt du som lägenhetsinnehavare spikat eller skruvat upp på fasader, loftgångar eller altaner måste tas bort. Inga skruvar eller spikar får sitta kvar. Detta gäller inte markiser och saker som föreningen monterat upp t.ex. nummerskyltar.
  • Du som har elektrisk drivna markiser ska stänga av strömmen till dem under perioden som arbetet pågår vid ditt hus.
  • Julbelysning som sitter kvar vid balkongräcken ska tas bort.
  • Egensnickrade blomlådor ska tas bort från altaner.
  • Eventuellt egenmonterade ringklockor vid entrédörren ska tas bort.
  • Under projektets gång är det viktigt att gräset kring altanerna trimmas och hålls kort, detta för att entreprenören ska kunna komma åt att tvätta och måla under plankan.

Det är mycket viktigt att detta efterföljs. Kan entreprenören inte genomföra arbetet i planerad takt kommer det innebära extra kostnader för föreningen och risk att tidplanen inte hålls. 

Utbyte av dåliga brädor

Snickeriarbete kommer att behöva utföras för att byta ut dåliga brädor och vindskivor, varför snickare kommer att anlitas. 

Arbetsbod vid grusgången och el från D-husets förråd

Entreprenören kommer att placera en arbetsbod vid grusgången vid hus D. El kommer att dras från D-husets förråd. Entreprenörens elkabel kommer att märkas upp tydligt, vi ber er att inte dra ut denna kabel. Övre soprummet kommer att användas som förråd för målarnas utrustning och förbrukningsmaterial. 

Tidplan
Nedan kommer bestämda och preliminära datum gällande målningsarbetet. Tidplanen är preliminär och kan komma att justeras beroende på väder samt hur arbetet fortlöper. Vid tvätt och målning av förråd är det viktigt att parkeringsplatserna intill förrådshuset är tomma vid hus A och B.

Bestämda datum

Vecka 18         
Nycklarna till förråden samlas in av styrelsen. Michaela Andersson samlar in i Hus C, Anna Holmgren Hus B, Åsa Krusebrant Hus A och Madeleine Nemstrand Hus E. Styrelsen och vår vicevärd kontrollerar att det ansvar som åligger de boende vid hus C är utfört korrekt.

Tisdag 2 maj
Tvättning av hus C påbörjas. Planeras att pågå i 1-2 dagar. Kom ihåg att alltid stänga alla fönster när du lämnar lägenheten under perioden när arbetet pågår i ert hus.

Vecka 19-20    
HSB kommer för att justera alla förrådsdörrar.

Preliminära datum

Maj                  
Tvätt och målning av hus C

Juni                 
Tvätt och målning av hus B

Vecka 28-31    
Semester

Augusti            
Tvätt och målning av hus A

September      
Tvätt och målning av hus E

På grund av torktider efter tvätt kommer husen troligtvis överlappa varandra. Det är därför troligt att tvätt av hus B påbörjas i slutet av maj. Styrelsen kommer att informera er några dagar innan arbetet drar igång i ert hus.