Årsstämma HSB brf Orion 2022

06 juni 2022 Torsdagen den 2 juni höll HSB brf Orion årsstämma på Träcentrum.

Stämman hade samlat ca 60 medlemmar från bostadsrättsföreningen. Styrelsens ordförande Max-Göran Forsström hälsade alla välkomna till stämman samt gav en kort information om pågående projekt i föreningen. Det stora arbetet med relining av avloppsstammarna är under projektering och leds av Peder Lindström från HSB Göta i Jönköping. Han förbereder nu upphandlingen med utskick till potentiella entreprenörer. Dessutom är det på gång med asfaltering i bostadsområdet. Transab leder det arbetet som genomförs i ett par, tre etapper. Det är också aktuellt att se om och hur vi ska gå vidare med utbyggnad av solcellsanläggningarna.

Till att leda dagens förhandlingar utsågs Sandra Bergkvist från HSB Göta. Hon utsåg Jenny Sandberg till sekreterare för mötet. Förhandlingarna genomfördes traditionsenligt. Styrelsens verksamhetsberättelse godkändes och likaså bokslutet för 2021. Styrelsen beviljades ansvarsfrihet för verksamhetsåret som gått. Styrelsen fortsätter intakt även under kommande verksamhetsår. Omval av Max-Göran Forsström som styrelsen ordförande. Endast ett nyval och det gällde Ros-Marie Granström till valberedningen, som ersätter avgående Birgitta Brickarp.

Mötet antog nya Trivselregler som föredrogs av vicevärden. Glädjande var det stora antal motioner som lämnats in till stämman. Sju motioner. Styrelsen hade svarat på dem alla och kommer att se över eventuell vidare handläggning vid nästa styrelsemöte. Stämman avslutades och avgående Birgitta Brickarp avtackades av vicevärden med blommor. Därefter inbjöds alla till en stor buffé som dukats upp av Anka & Vaniljsås.