Årsstämman och Coronaviruset

31 mars 2020 Ovissheten kring HSB´s stämmor är stor på grund av Coronaviruset.
Frågorna är många för tillfället ...

Coronaviruset påverkar oss alla på olika sätt och olika mycket. Brf Orion påverkas också som förening. Denna veckan genomför t ex styrelsen ett möte per capsulam - det vill säga i vårt fall via mail. Först sker en inledande informationsrunda med information och förlslag. Därefter ges möjlighet till frågor eller andra yrkanden. När styrelsen är enig fattas beslut. Vi skriver ett protokoll med beslut som sedan skrivs på av styrelsens ledamöter enskilt. Vi gör detta bland annat för att alla ledamöter ska kunna delta, säger Max-Göran Forsström, styrelsens ordförande. 

Under en priod hålls också kontoret på Koltorpsplan 2 stängt. Vicevärden nås enkelt via mail och telefon.

En större fråga är hur det går med Brf Orions Årsstämma. Det påverkar alla föreningens medlemmar! I dagsläget vet inte styrelsen hur det kommer att gå. HSB centralt samtalalar just nu med regeringen om olika tänkbara scenario. Det ligger också ett lagförslag som möjliggör bland annat poströstning och ett utökat ombudsförfarande för att stämmorna ska kunna genomföras i tid, det vill säga innan den sista juni. 

Brf Orions stämma är planerad till den 27 maj. Hur det går med det datumet är högst osäkert. Så fort vi vet mer kommer information - både på hemsidan och till de olika hushållen som berörs.