Avgifter 2023

16 november 2022 Styrelsen fastlade i måndags kväll budgeten för 2023. Det blir förändringar av avgifterna i HSB Brf Orion, både avgiften för lägenheterna och även hyran för garagen berörs.

Med tanke på de ökande avgifterna för bland annat el och sopor som NAV aviserat kunde man kanske förvänta sig högre höjningar i Brf Orion. Nu beslutade styrelsen att höja "hyran" med 3%, vilket känns som en låg höjning i jämförelse med hur det spekulerats i media den senaste tiden. Ekonomin i HSB Brf Orion är i god balans och det var en enig styrelse som antog beslutet. Detta är den information som styrelsen ger sina medlemmar via informationsbladet Det Händer:

Avgiftsförändringar 2023
Styrelsen har - för att möta de kraftiga taxe- och elprishöjningarna som drabbat oss alla - beslutat att höja årsavgiften (”hyran”) med 3 procent från årsskiftet

Därtill har styrelsen – baserat på behovet av att ”samla i ladorna” inför kommande stamrenovering – att avsluta avsättningen till inre fonden från 1 januari. Den praktiska innebörden av detta blir att varje medlem/lägenhet helt själv bekostar (och sparar till) kommande inre underhåll i lägenheten.

OBS! De pengar som vid årsskiftet finns i varje lägenhets inre fond kan dock användas till reparationer i lägenheten till dess beloppet (du ser det på dina avier/Mitt HSB) är nollat.

Hyrorna för garage och lokaler höjs med 5 procent från årsskiftet, främst p g a elprishöjningarna, som påverkar garagedriften till stor del.