BRF ORION ÅRSSTÄMMA

12 juni 2019 Brf Orion har haft några årsstämmor vid det här laget - förra året firade föreningen att det är ca 50 år sedan föreningen bildades. Byggnationen av fastigheterna pågick några år under senare delen av 60-talet. Nu har ännu en stämma genomförts och föreningen "mår bra".
Brf Orion håller sin stämma på Träcentrum

Ett 70-tal medlemmar möttes upp på Träcentrum torsdagen den 23 maj till Brf Orions stämma. Träcentrums ljusa och ändamålsenliga konferenslokaler har nyttjats under ett antal år nu. Föreningens ordförand, Max-Göran Forsström, hälsade alla välkomna och gav en uppdatering i vad föreningen genomfört de senaste verksamhetsåren. Han visade också i underhållsplanen vad som är på gång till 2020. Med tanke på det stora projekt med fönster-, fasad och ventilationsarbeten under 2018-19 hoppades Max-Göran på ett lite lugnare tempo under det kommande året. 

Max-Göran lämnade över till Inger Strandlund, Hok, som bjudits in som ordförande för dagens förhandlingar. Stämman biföll valet av Strandlund som direkt tog itu med att leda de församlade genom årsstämmans dagordning. Det var bland annat val av ny styrelse, där Corina Carlquist var enda nyvalet. Som ordförande fick Max-Göran Forsström förnyat förtroende. Övriga ledmöter som valdes på nytt är Jenny Sandberg, Simon Petersson, Hans Bergström, Monica Gniot, Kent Petersén och Peter Gren. Rolf Lind fick förnyat förtroende som HSB-representant i styrelsen som kommande år alltså består av 9 ledamöter.

Till Valberedningen blev det omval av Inger Myrlander och Birgitta Brickarp samt nyval av Lina Pettersson. Erik Dahlgren lämnade därmed sitt uppdrag i valberedningen. Som föreningsrevisor avtackades Jeanette Söderlund och tidigare suppleanten Berndt Gustafsson valdes till ordinarie för kommande period. Nyval av Lena Gunnarsson som suppleant.

Förtroendevalda skall ha ersättning för sitt arbete och nivåerna för 2020 fastställdes av stämman enligt valberedningens förslag. Föreningens ekonomi är i god balans vilket är glädjande med tanke på de investeringar som gjorts under senare tid. Revisorerna hade inget att anmärka på i förvaltningen utan föreslog styrelsen ansvarsfrihet, vilket stämman biföll. Inger Strandlund var effektiv med klubban och innan timman gått var förhandlingarna avklarade och kvällen avslutades med en festbuffé som Anka & Vaniljsås dukat upp en trappa ner. Alla lät sig väl smaka och kvällen avslutades i trevligt gemyt.