FÖNSTERPROJEKTET

05 mars 2019 2017 startade BRF ORION i Nässjö ett stort byggprojekt. Det gällde att hitta rätt samarbetspartners för att byta fönster, justera putsen på fastigheterna samt byta ut delar av ventilationsanläggningen. Som projektledare för hela processen valdes Conny Fredriksson, Byggledare på HSB Fastighet. Han knöt till sig Fredrik Swärdh, Energikonsult på HSB och tillsammans med föreningen började så arbetet med att söka entreprenörer för projektet.
Nya fönster till en av fastigheterna i Brf Orion

Just nu är det mycket på gång i vår Bostadsrättsförening. Vi kör ett stort projekt med att byta fönster samtidigt som vi förnyar husfasaderna med ny puts. Som om det inte vore nog passar vi på att uppdatera vår Ventilation i samtliga fastigheter och byta fläktarna på taken. Det är HSB Fastigheter med Conny Fredriksson, Byggledare och Fredrik Swärdh, Energikonsult, som leder projetktet. Huvudentreprenör är CALIDA från Mariestad med BM Puts & Fasad från Huskvarna som underleverantör för putsen och Öbergs Fläkt & Ventilation AB på ventilationssidan. No Problems har byggt ställningar kring fastigheterna för att ge tillgänglighet till fasadarbetena.

Projektet har genomgått flera olika faser och det mer konkreta arbetet på plats startade i juli 2018. Det är planerat vara klart till den 15 juli i år med ett par veckors färdigställande av plåtarbetet som final.

Byggnadsarbete pågår
  • Höghuset under arbete. Imponerande med byggnadsställningen och alla som sprang upp och ner med material för alla trapporna. Bild: Bengt L 2018
    Höghuset under arbete. Imponerande med byggnadsställningen och alla som sprang upp och ner med material för alla trapporna. Bild: Bengt L 2018
  • Nu plockas ställningen ner. Höghuset är klart och det blir väldigt bra.
    Nu plockas ställningen ner. Höghuset är klart och det blir väldigt bra.
  • BM Fasad jobbar stenhårt med putsen. Så mycket som möjligt ska bli klart innan kylan kommer.
    BM Fasad jobbar stenhårt med putsen. Så mycket som möjligt ska bli klart innan kylan kommer.
  • Byggnadsställningar monteras på Södra Skogsvägen 13.
    Byggnadsställningar monteras på Södra Skogsvägen 13.
  • Avsyning av arbetet på Koltopsplan 2.
    Avsyning av arbetet på Koltopsplan 2.
  • HSB brf Orion inplastat - lagom till regnet kom!
    HSB brf Orion inplastat - lagom till regnet kom!

Till nyhetslistan