Full fart i höst.

05 september 2023 Full fart i Handskeryd. HSB Brf Orion jobbar med några större projekt för förbättrad och hållbar boendemiljö. Det är ett projekt med asfaltering, plattsättning, avrinning och kansten vid S Koltorpsgatan som TRANSAB ansvarar för. Det är Etapp 2 i ett tredelat projekt som genomförs nu. Tredje och sista delen omfattar Hagtornsgatan 4-6 fram till cykelvägen mot Handskerydsskolan.
Asfaltering vid S Koltorpsgatan i Handskeryd. Transab håller i projektet.
Var vänlig att tillåta marknadsföring-cookies för att titta på denna video.

Takomläggning på höghuset startade upp vecka 36 och pågår 2-3 veckor. Huvudentreprenör är Wättertak AB från Jönköping. De jobbar med HSB Göta Fastighets AB och Nässjö Byggnadsplåt AB. 

I ett par källare arbetar NBT med att återställa ett par fuktskador som uppstod vid det senaste regnvädret. Där är vi ändå lyckligt lottade i jämförelse med hur andra drabbades.

Reliningen av avloppsstammarna i fastigheterna, som vi skrivit mycket om tidigare, närmar sig nu skarpt läge. Nu förbereds med montering av arbetsbodar på innergården mellan höghuset och Koltorpsplan 4. Det är BK Relining som är huvudentreprenör för det arbetet som kommer omfatta S Koltorpsgatan 36 i ett första ”pilotprojekt”.