Information och tårtkalas

24 oktober 2019 Brf Orion inbjuder i september till ett informationsmöte kring bland annat Underhållsplan och andra pågående aktiviteter i föreningen.
HSB Göta klimatpris 2019 är värt att fira med lite tårta.

Sedan något år tillbaka är det traditition att kalla Brf Orion till Informationsmöte i september. Mötet hålls i Handskerydsskolans matsal. Ett 60-tal medlemmar hade hörsammat kallelsen i år. Ordföranden Max-Göran Forsström hälsade välkommen och inledde med att presentera alla förtroendevalda i föreningen. Det var allt från Styrelsen, Revisorer, Valberedning till anställda Vaktmästare och Vicevärd.

Även arbetsfördelningen inom styrelsen berördes. Styrelserepresentanterna har alla någon form av inriktning på sitt styrelsearbete inom antingen ekonomi, underhåll, utbildning, information eller fritidsverksamhet. I styrelsearbetet är HSB Kod ett grundläggande dokument som ger ramarna för styrelsens verksamhetsår.

Hans Bergström, sammankallande för Underhållsgruppen, gav en orientering genom underhållsplanen för de närmaste åren. Där är fortfarande stambyte/renovering den allt överskuggande frågan. För att klarlägga behovet genomför styrelsen en filmning av stammarna nu i oktober för att kunna bedöma deras status. I planen ligger byte av stammar för närvarande 2022, men det kan komma att ändras beroende på vad som framkommer genom analys av filmerna.

Andra punkter i underhållsplanen som kommenterades var byte av lägenhetsdörrar som flyttats till 2022, nya elledningar, målning av trapphus mm. Planen är hela tiden rörlig och beroende på olika behov kan underhåll tidigareläggas eller senareläggas. Utöver underhållet kan sedan rena nyinvesteringar bli aktuella samt naturligtvis den löpande driften.

Vicevärden gav därefter en kort introduktion till den nya hemsidan. Den ligger nu under HSB Göta och har därför fått en ny adress. Adressen står ständigt på informationsbladen som delas ut i föreningen i anslutning till styrelsemötena.

2019 uppmärksammas Brf Orion med HSB Götas Klimatpris. Det är inte officiellt utdelat än, men föreningen passade på att fira priset med ett stort Tårtkalas. Det bjöds på Budapesttårta och cider som avslutning på informationsmötet.