Mark- och anläggningsarbeten

24 oktober 2021 Nu startar TRANSAB upp ett större projekt i HSB brf Orion.
Plattsättning på gång. Här blir det en helt ny "entré" till HSB brf Orion.

Vecka 45 var det tänkt, men redan nu händer det grejor - TRANSAB har kört igång ett projekt i 4 delar som samtliga kommer ge området ett lyft. De kan beskrivas som följer:
1. Parkeringen vid Hagtornsgatan 6 mot Förskolan. Här kommer parkeringen anpassas för husbilar och större fordon. Det är ett fåtal platser men det blir generösare till utrymmet. Asfaltering och linjering förnyas på berörda ytan. Det kommer också upp skylt med aktuell info om vad som gäller för parkeringen.
2. Trottoaren utmed Södra Koltorpsgatan kommer justeras utmed den låga muren. Ny asfaltsträng och en allmän uppfräschning.
3. Planen mellan Koltorpsplan 4 och S Koltorpsgatan 36 kommer förändras. Vi breddar upp den asfalterade genomfarten för NAVs fordon, samt lägger plattor mot boulebanan. Det görs en mer välkomnande yta som välkomnar in i området. Lekplatsen får gummerad asfalt och vi gör en justering av belysningspunkter.
4. Förnyelse av träd. Många träd har fått trädröta och vi har beslutat föryngra beståndet. En del har redan gjorts men nu tar vi ett steg till med nyplantering av träd. Det blir också en del justeringar av buskar och växter. 

  • TRANSAB håller i Mark- och anläggningsarbeten i HSB brf Orion.
    TRANSAB håller i Mark- och anläggningsarbeten i HSB brf Orion.
  • Senaste dagarna har ett antal träd tagits ner på grund av att de drabbats av trädröta. Under november kommer nya träd att planteras.
    Senaste dagarna har ett antal träd tagits ner på grund av att de drabbats av trädröta. Under november kommer nya träd att planteras.
  • Nu kör vi igång ... här ska det läggas plattor och asfalteras bland annat. En ny lyktstolpe kommer också på plats.
    Nu kör vi igång ... här ska det läggas plattor och asfalteras bland annat. En ny lyktstolpe kommer också på plats.