Möt Tobias, Sara och Elin i HSB Brf Orion

30 juni 2022 Vi mötte tre av våra yngre medlemmar i bostadsrättsföreningen och ställde några frågor till dem efter årsstämman i juni. Här ser du frågorna och kan ta del av vad de tycker och tänker kring brf Orion. 1. Vad är det bästa med att bo i en bostadsrättsförening? 2. Följer du med vad som händer i HSB brf Orion? 3. Varför gick du på årsstämman? 4. Några tankar kring ditt boende som du vill dela med dig av? 5. Vilken koll har du på vilka som är med i styrelsen för HSB brf Orion?
Tobias, Sara och Elin som bor i HSB brf Orion i Handskeryd i Nässjö. Bild: Privat

Elin Uhrbom
Det bästa med att bo i en bostadsrättsförening är gemenskapen med grannar. Sitter ofta ute och pratar med grannar som är från en annan generation än mej själv. De har så mycket visdom och har ofta tid att sitta ner och prata. Folk i min egen ålder har alltid så bråttom och hinner oftast bara heja. Den äldre generationen har verkligen fått mej att känna mej välkommen och hemma i vår förening. Man behöver inte känna sej så ensam (om man inte föredrar det).

Det ordnas gemensamma grillkvällar där man tar med sej vad man vill grilla så sköter Sören eller Bosse grillningen. Tycker vi har en fantastisk fin utemiljö och bra gemensamma utrymmen så som gymmet och alla fina parkplatser, där de planteras fina blommor nu i sommartid. Roligt när de alltid är något på gång. Just nu får vi en ny fin fin rabatt utanför höghuset. Allt är rent snyggt och iordning och de gillar jag. Alla tar sitt ansvar för att det ska vara fint.

Jag tycker det är trevligt att få ”månadsblad” i brevlådan så man vet vad som är på gång i föreningen. De finns tydliga regler och stadgar.

Jag ville gå på årsstämman för att träffa mer medlemmar i HSB. Det finns så många människor man aldrig träffat fast man bott i föreningen ett par år nu.

Börjar få kläm på vilka som är med i styrelsen och vad de heter. Alltid trevligt att träffa nya människor.

Tobias Runbom
1. Att man kan renovera och fixa precis som man själv vill ha det, sen är det också en bra investering.

2. Ja det gör jag, månadsbladen ger en bra blick över vad som händer i föreningen.

3. För att få lite mer koll på vad som händer i föreningen just nu och vad som kommer att hända framöver.

4. Nej inte som jag kan komma på.

5. Ganska dålig koll, men fick lite mer koll efter att jag hade varit på årsstämman.

Sara L Malmqvist
1: Jag gillar att vi som boende får vara delaktiga i vad som händer i området. Och att genom årsstämmor få vara delaktiga i besluten som tas som rör bostäderna och det runt omkring.

2: Ja, via månadsbladen vi får varje månad så är det enkelt att hänga med i vad som händer i våran förening.

3: Jag gick på årsstämman för att kunna få mer ingående information om vad som händer och ska hända i föreningen. Plus att det är alltid roligt att få träffa andra människor som bor här och äta lite god mat.

4: Nej

5: Det fick jag veta på årsstämman. Men jag har inte så bra koll då presentationen gick så snabbt.