Nytt år - nya möjligheter?

25 januari 2024 Ja, vi hoppas väl alla att året 2024 ska ge oss nya möjligheter. Vi har ju fått ett oskrivet blad att fylla, men fylla med vad? För medlemmarna och boende i HSB BRF ORION finns det framför allt ett stort projekt som pågår och kommer att pågå långt framöver ...
Från vänster: Börje Karlsson, BK Relining AB och Max-Göran Forsström, ordförande i HSB Brf Orion, undertecknar avtalet som gör BK Relining till huvudentreprenör i Reliningprojektet. Bild: B L

Det är RELININGEN av avloppsstammar och dagvattenrör som just nu pågår för fullt. Södra Koltorpsgatan 36, som är det första av föreningens hus som uppfördes, är först ut med reling. BK Relining gör jobbet och de är just nu i trapphus B och C med arbetet. A-trappan är i stort sett klar. När samtliga trapphus är klara väntar relining av källaren. När allt det är klart, kanske fram mot april, är det dags för nästa hus, Hagtornsgatan 2, att gå igenom samma process. Och vi har därefter några hus till ... så ni förstår!

Sent i höstas blev vi klara med Statuskontroll av samtliga lägenheter, Rapporter har sktivits och alla medlemmar har fått sin rapport. Nu är det tid att gå över och fixa till de eventuella anmärkningar som fanns på lägenheten. De allra flesta har klarat sig ganska lindrigt undan då lägenheterna överlag är i gott skick. Den sista april skall allt vara genomgånget och återrapporterat till föreningens kontor. En besiktning gjordes också av ventilationssystemet i samband med Statuskontrollen. Det finns en del att se över och åtgärda där som t.ex. rensning av ventilationstrummor, några spiskåpor behöver ses över, filter ska bytas m.m. 

Styrelsen har också tagit beslut att genomföra överlåtelsebesiktningar. Lägenheterna säljs ju oftast "i befintligt skick", men styrelsen vill ha mer inblick i hur det skicket ser ut för att undvika vattenskador och t. ex. felaktiga elinstallationer m.m. På så vis håller vi uppe standarden på lägenheterna på allra bästa sätt. 

För övrigt får vi se framöver vad vi fyller vårt 2024 med, men vi har en del att slutföra och arbete saknas inte!