Solenergi på Orion

03 februari 2023 Det var på våren 2019 som vi invigde vår första solenergianläggning på taket på Koltorpsplan 4. Nu går vi in i vår tredje fas av utbyggnad med solcellsanläggningar på ytterligare fyra tak.
Bilden visar när första solpanelerna lyftes upp på Koltorpsplan4 i mars 2019. Bild Bengt L

2019 var det Koltorpsplan 4. 2020 i augusti togs Hagtornsgatan 6 samt Södra Koltorpsgatan 36 i bruk. Nu gör vi de sista 4 låghusen på Hagtornsgatan 2 och 4 samt Södra Skogsvägen 13 och 11, med start på det sistnämnda huset. Redan under vecka 6 eller 7 kommer utrustningen lastas upp på taken till berörda fastigheter. Därefter går monteringen igång så snart det är möjligt. Det är bra med tanke på att våren kan bjuda på både många och effektiva soltimmar.

Det är Solinnovation från Bredaryd som är leverantör. De tar in ett team från Örebro som gör monteringen. När vi gjorde första anläggningen 2019 fanns företaget endast i Värnamo/Bredaryd. Idag har de kontor i Eksjö, Linköping, Örebro och Lidköping. Vill du läsa mer om företaget kan du hitta information här.

BRAVIDA i Nässjö är med i förberedelserna tillsammans med Tele2. De ger oss förutsättningarna för kommunikationen med NAV och Bixia. Vi säljer överskottselen till Bixia. I dagsläget har vi tyvärr inga möjligheter att ta tillvara på all elen själva, men vi hoppas att den tekniska utvecklingen snart ska göra det möjligt med rimligare priser på batterier/anläggningar för att lagra elen.