Sommaren är här!

25 juni 2020 Ja sommaren kom som i en stormvind efter lite åska och regn. Nu har vi för ögonblicket lika varmt som Grekland m.fl. länder som brukar locka vid den här tiden. Nu tror jag vi stannar hemma - av flera skäl.
TRANSAB gräver och planterar.

Här i Brf Orion är det ett par relativt stora jobb igång. Först kom SOLINNOVATION från Värnamo och körde igång med installation av solpaneler på Hagtornsgatan 6 och så småningom även på Södra Koltorpsgatan 36. De lyfte enkelt upp allt material med den stora lyftkran de har hyrt in för ändamålet. Det blir det tredje huset i Brf Orion som får solpaneler installerade när allt är klart. Tekniken utvecklas hela tiden och idag är solpanelerna lättare men mer effektiva och kan monteras mer "liggande" mot taket. Vi ser med spänning (!) fram emot vad det här kommer innebära för föreningen. Vi vet ju att vi sänker våra elkostnader för driften ytterligare samt att vi kommer sälja något mer el via Bixia. 

Samtidigt håller TRANSAB på och planterar nytt vid våra entréer. Vi har under en tid haft för avsikt att förnya grönskan i området och nu är vi på gång, åtminstone med steg ett i denna process. Malin Hagman är ansvarig för projektet och det är hon som planterar. Nu är vi lite oroliga på grund av medelhavsvärmen att det ska torka, men vi får försöka vattna och hålla igång växterna så gott det går. 

I kväll, torsdagen den 25 juni, har vi del 1 i Brf Orions Årsstämma och den sker via Poströstning. Vi har fått en större uppslutning än vi vågade räkna med. Det är ju lite omständigare, men medlemmarna har slutit upp och vi räknar nästan 35% deltagande i röstningen. I kväll ska resultatet gås igenom. Om allt fungerar är del 2 av stämman planerad till slutet av augusti på Träcentrum.

SOLINNOVATION lyfter upp utrustning på Södra Koltorpsgatan.
  • IMG_3265.JPG
    IMG_3265.JPG