Vi stödjer inte längre, fullt ut, webbläsaren Internet Explorer (version 11 eller tidigare) då detta är en gammal webbläsare som inte längre underhålls av Microsoft och inte fungerar med modernare webbteknik. Därför rekommenderar vi att ni istället använder er av någon av dessa webbläsare: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge eller Apple Safari

Bli HSB-ledamot - ett sätt att göra skillnad

Är du en problemlösare? Gillar du att tänka nytt? Är du engagerad? Eller vill du skaffa dig nya meriter? Kan du svara ja på en av dessa frågor tycker vi att du ska bli HSB-ledamot i en brf­styrelse. Att sitta med i styrelsen i en bostadsrättsförening är ett givande och meriterande uppdrag!

Jag är intresserad - kontakta mig!

 

I alla HSB:s bostadsrättsföreningar sitter en exterrn ledamot, en sk HSB-ledamot, som själv inte bor i föreningen. Det är en Förmån som HSB erbjuder för att ge styrelsen en extra resurs och För att säkerställa att styrelsearbetet följer de riktlinjer som finns. För att bli HSB­ledamot krävs inga speciella betyg eller tidigare meriter, det viktiga är hur du är som person och att du har ett helhetstänk. HSB ser till att du får rätt utbildning för ditt uppdrag.

 

Vad innebär det att vara HSB-ledamot?

Som HSB-ledamot får du sätta dig in i bostadsrättsföreningens utmaningar och verksamhet och med ett utifrånperspektiv bidra med goda råd och kunskap. Du backas upp av HSB som ser till att du får den kunskap som behövs. Att vara HSB-ledamot är ett stimulerande uppdrag där du skaffar dig nya meriter, kontakter och erfarenheter. Uppdraget är arvoderat.

Värt att veta

HSB är en av Sveriges största bostadsaktörer och har närmare 670 000 medlemmar. Vi bygger bostäder, vi förvaltar dem och vi utvecklar framtidens boende. Vårt uppdrag är att skapa det goda boendet för våra medlemmar. Det innebär att vi inte drivs av kortsiktig vinst, utan har ett långsiktigt och hållbart perspektiv på våra fastigheter. 

Vad är en bostadsrättsförening?

En bostadsrättsförening, ofta förkortat till brf, är en ekonomisk förening som de boende i föreningen äger tillsammans med sina grannar. När du köper en bostadsrätt är det rätten att bo i den bostad du köper - inte själva bostaden. Den är det föreningen som äger. Alla bostadsrättsföreningar måste ha en styrelse.