Dörrautomatik till föreningens soprum

05 oktober 2021 Föreningen har sedan inflytt haft problem med dörrarna till soprummen som inte öppnat som tänkt. Styrelsen har tillsammans med HSB kommit fram till en lösning som skall ge föreningen en långsiktig lösning och inga fler utestående soptömningar.

Bakgrund

Vid byggnation sattes dörrautomatik in i samtliga soprum hos BRF Amundö Äng. Denna automatik har till stor del fungerat felfritt, men har i det långa loppet inte fungerat ihop med renhållningspersonalens arbetsrutiner.

Problemen uppstår då dörren öppnas med kodlåset och därefter ställs upp med dörrstoppen som sitter monterade på insidan dörrarna. 
Detta moment får låsmekanismen att hänga sig varpå HSB vid upprepade tillfällen behövt åka ut och återstarta detta system. Innan detta skett har föreningens medlemmar och renhållningspersonalen inte kunnat öppna soprummen med kodlåset. 

Lösning

Styrelsen har tillsammans med HSB kommit fram till den lösning som vi tror blir mest hållbar för föreningen i längden. Dörrmotorn kommer plockas ner och ersättas av en mekanisk dörrstängare. För medlemmarna innebär det att sopdörrarna behöver öppnas manuellt, men det skall förhoppningsvis inte leda till några fler uteblivna soptömningar - vilket Styrelsen anser är ett allvarligare problem. 


Till nyhetslistan