Information från valberedning, förvaltningskommitté och styrelse

16 mars 2021

Information från valberedningen, förvaltningskommittén och styrelsen i HSB Brf Amundö Äng, 2021-03-11

 

 

PÅMINNELSE OM DIN INTRESSEANMÄLAN TILL STYRELSELEDAMOT AMUNDÖ ÄNG

Anmäl dig själv, eller nominera en person till ledamot i styrelsen för bostadsrättsföreningen AMUNDÖ ÄNG! 

Det behövs fem – åtta personer för att kunna bilda en styrelse i samband med överlämnandestämman den 31 maj kl. 14.00 (sker genom poströstning på samma sätt som inflyttningsstämman, poströstningen ska lämnas senast sista vardagen innan stämman vilket är fredagen den 29 maj). 

Amundö Äng är en ekonomisk förening som kräver en medlemsstyrelse för förvaltning och skötsel av föreningen. Det är viktigt att vi får tillräckligt många personer för att bilda en styrelse!

Det är både lärorikt och intressant att vara ledamot i en föreningsstyrelse. Du blir delaktig i olika beslut, har möjlighet att påverka och bidra till gemenskap i föreningen. Olika kompetenser och erfarenheter behövs! Det utgår viss ersättning för arbete i styrelsen.

Observera att på överlämnandestämman är det inte möjligt att lägga till namn eller nominera någon ledamot, så passa på att anmäla Dig eller nominera någon redan nu!

Anmäl dig redan idag till någon av oss i valberedningen, Eva-Lena Haag, Gamla Brottkärrsvägen 46 eller Ingegerd Nilsson Gamla Brottkärrsvägen 66, i brevlådan eller via mail till:

evalena.haag@telia.com    nilssonsberg@gmail.com

 

Överlämnandestämman

Överlämnandestämman kommer hållas den 31 maj kl 14. Likt inflyttningsstämman kommer den genomföras med poströstning. Handlingar inför stämman kommer läggas i era brevlådor i god tid innan stämman.

 

Vid stämman kommer endast en ordförande, en sekreterare och två rösträknare/justerare att närvara. Kan du tänka dig att ställa upp som rösträknare/justerare så sänd ett mail till amundoang.brf@gmail.com

 

När föreningen vid överlämnandestämman valt en egen styrelse så upphör förvaltningskommittén.

 

Altanerna

HSB Produktion och Flodéns har nu bekräftat förvaltningskommitténs uppfattning att altanerna på flera punkter är byggda i strid mot Organowoods monteringsanvisningar. Altanerna kommer under hösten 2021 att byggas om med nytt virke. Närmare information om detta arbete kommer HSB Produktion att lämna. Arbetet med att bygga om altanerna beräknas ta 6-8 veckor för hela området. Vi i förvaltningskommittén har varit angelägna om att få de felbyggda altanerna åtgärdade eftersom det annars finns en mycket stor risk för att de åldras och ruttnar i förtid vilket skulle drabba föreningen ekonomiskt.  

 

Ansökan om tillåtelse att bygga staket och insynsskydd längs altanens långsida

Medlemmar i tre lägenheter har till Förvaltningskommittén ansökt om tillåtelse att bygga staket och/eller insynsskydd längs långsidorna på lägenheternas altaner. Styrelsen behandlade denna fråga vid sitt styrelsemöte den 11 mars och beslutade föjande.

 

Suppleanten Klas Sjödell, jurist vid HSB Göteborg, föreslår att denna fråga ska tas upp på föreningsstämma. Då altanerna ska bytas till hösten får frågan tas på ordinarie stämma hösten 2021. Styrelsen uppmanar medlemmarna att inkomma med detta som motion och om motionen beviljas är det upp till respektive medlem att undersöka om det krävs bygglov och i så fall skaffa medgivande från närmaste grannar. Det är viktigt att staketen blir enhetliga om motionen beviljas.

 

Fasta installationer på utsidan fastigheten och planteringar på föreningens mark

Notera att det inte är tillåtet att bygga tex. staket, plank eller andra fasta byggnationer på sin altan eller på utsidan sin lägenhet utan tillåtelse från styrelsen. Det är inte heller tillåtet att sätta egna plantor på föreningens mark. Läs mer i våra stadgar, trivselregler och HSB broschyr.

 

https://www.hsb.se/globalassets/regionalt-innehall/hsb-goteborg/media/dokument/dokument-per-omrade/om-boende/for-dig-som-bor-i-hsb/fakta_for_dig_som_bor_i_bostadsratt.pdf

 

https://www.hsb.se/goteborg/brf/amundoang/bra-att-veta/trivselregler-i-hsb-brf-amundo-ang/

 

https://www.hsb.se/contentassets/41989278631b42d2bd3e383c5f9d8054/amundo_ekono_stadgar-2017-ver-5.pdf

 

Förvaltningskommittén gm

Mikael Lindqvist