Husen varierar i höjd mellan 2-6 våningar men det är endast i höghusen på Cederflychts gata 9 - 13 som det finns hissar.
Antal bostadsbyggnader 29
Antal trappuppgångar 72
Antal servicebyggnader 6
Miljöhus 8
Antal lokaler 19
Antal lägenheter med uteplats 167
Källarhusen
6 hus har källare med lägenhetsförråd och barnvagns-/cykelrum i källarplan. Övriga hus har förråd, barnvagns- och cykelrum i bottenplan. Höghusen på Cederflychts gata 9-13 har lägenhetsförråd på varje våningsplan.
Eftersom det av brandsäkerhetsskäl inte är tillåtet att placera t.ex. barnvagnar och cyklar i trapphusen kan det vara förenat med ett visst besvär för familjer med små barn att bo i något av källarhusen eftersom barnvagns- och cykelrum ligger i källarplan.
Hushållssopor/komposterbart
Hushållssopor och komposterbart material lämnas i något av föreningens 8 miljöhus som ligger inom området.
Källsortering och återvinning
Viktigt för både miljöns skull och föreningens ekonomi är att vi tillsammans återvinner så mycket som möjligt av förpackningar t ex tidningspapper, glas, metall, plast etc. Sådant lämnas på någon av de 2 återvinningsstationerna.
De är belägna:
1. På Cederflychts gata i höjd med flaggstången
2. I mitten av stora parkeringsplatsen.
På föreningens miljöstation, belägen intill infarten till undre plan P-däck (Cederflychts gata) lämnar vi avfall t ex brännbart, icke-brännbart, trädgårdsavfall och miljöfarligt avfall, men inte vitvaror som körs till Tagenetippen.
Uteplatser
Föreningens 167 marklägenheter har uteplats. Uteplatsen ligger på föreningens mark och disponeras av lägenhetsinnehavaren. Uteplatsen tillhör alltså i juridisk mening inte lägenheten utan ägs av föreningen. Medlemmen har endast dispositionsrätt av uteplatsen vilket innebär att han/hon inte får bygga om uteplatsen med verandor eller lägga plattor och liknande utan tillstånd av styrelsen. Uteplatsen måste också hållas i välskött skick.
@
Vad händer med misskötta uteplatser?
Styrelsen genomför årligen en besiktning av samtliga uteplatser. Noterade brister i skötseln av uteplatsen skickas till berörda lägenhetsinnehavare med anmodan att avhjälpa bristerna.
Om bristerna ej avhjälps, kan den yttersta konsekvensen bli, att föreningen återtar uteplatsens markyta och sår gräs på den.
Badrummen
Tyvärr håller våra badrum inte dagens standard. När området byggdes var det vanligt att man badade i badkar i stället för att duscha. Det innebär att badrummen inte lever upp till dagens krav på våtrumsstandard.
Väggarna i badrummet tål inte att vattenbegjutas, det kan på sikt orsaka allvarliga fuktskador. Eftersom du som bostadsrättshavare ansvarar för inneväggens tätskikt får du själv bekosta ev. reparationer av fuktskador som uppkommit p.g.a. vattenbegjutning av innerväggen.
Du kan på egen bekostnad rusta upp badrummet till dagens standard. Men först måste du ansöka om lov hos styrelsen. Viktigt är att arbetet utförs fackmannamässigt. Det är inte tillåtet att i samband med ombyggnaden flytta VVS-installationer eller förändra dragning av avlopps- eller vattenledningar. Innan du renoverar ditt badrum måste du prata med styrelsen och göra en test om du har asbest.
Läs mer om badrumsrenovering här och här.
Parkering
Av föreningens 570 lägenheter saknar 67 lägenheter parkeringsplats som hör till lägenheten.
Övriga lägenheter har parkeringsplats som tillhör lägenheten. Kostnaden för p-platsen är inräknad i månadsavgiften.
Parkeringsplatserna är belägna på:
1. Stora uteparkeringsplatsen. Där finns också 100 termogarage att hyra via en separat kö.
2. P-däck vid Cederflychts gata, som har har 3 plan med p-platser både ute och under tak.