Information från styrelsen maj 2019

30 maj 2019

Avloppsrensning

Cleanpipe har nu genomfört avloppsrensning i de flesta lägenheter.  Återstående lägenheter som Cleanpipe inte kom åt kommer att rensas vid ett senare tillfälle. Cleanpipe kommer att informera berörda lägenheter med lapp i brevlådan när nytt datum är bestämt.

Cleanpipe konstaterade att vi hade mycket fett i våra avloppsrör. Tänk på att aldrig hälla ut fett direkt i vasken. Torka ur stekpannan med hushållspapper innan disk osv. Låt oss tillsammans hjälpas åt att hålla våra rör fettfria.

 

Kort referat av ett urval ämnen från styrelsemötet i maj 2019:

  • I ett arbete att förbättra rutinen kring hanteringen av garagenycklar kommer vi att dela ut lappar till de medlemmar som idag hyr garage. Vi ber er att fylla i denna nyckelkvittens och lämna till styrelsen. Tack på förhand.
  • Rensning av utvalda (som stickprov) övre takrännor på tvåvånings husen kommer att genomföras av EDB efter semestrarna.  Visar det sig att behovet finns kommer samtliga övre takrännor på tvåvåningshusen att genomföras.
  • Offertsammanställning för installation av laddstolpar har nu gjorts. Styrelsen har nu beslutat att gå på HSBs rekommendation på val av leverantör. Nästa steg är nu att HSB skickar en beställningsskrivelse till Elbilbox. Styrelsen kommer även att träffa Elbilbox den 2 juni för vidare diskussion.
  • Styrelsen har beslutat om höjning av avgiften med 3 % från och med 1 juli 2019.  Ytterligare information har delats ut i brevlådan men finns också att läsa på hemsidan: https://www.hsb.se/goteborg/brf/batsmanstorpet/nyheter/information-om-avgiftshojning-fran-1-juli-2019/