Hultetnytt November 2023

03 november 2023

Nu har vi gått över till vintertid.

Våra utemöbler har ställts in och vi har haft Höststädning. Vi var många som deltog. Det rensades i rabatterna och det togs bort växter som stod vid fasaderna som kunde skadat dränering och fasad. Det togs också bort växter i rabatter som inte tagits hand om av någon under en period. Efter städningen var det gott med en korv och bröd och fika som Fritidsgruppen så fint ordnat. Ett stort Tack till alla som deltog.

 

Trapphusen

Räddningstjänsten Storgöteborg har haft en Inspektion i vår förening. De uppmärksammade att det förvaras diverse föremål i trapphusen, vilket inte är tillåtet. Styrelsen har ett ansvar och har blivit anmodad att tillse att det inte förvaras annat än rollatorer i trapphusen.

Vi förstår att detta kan innebära besvär och vi skall arbeta med att försöka hitta möjliga lösningar. I dagsläget har vi två Barnvagnsrum på Långåkern 1-5, två på Långåkern 15-19 och ett på Långåkern 39-41 som alla kan användas av medlemmar.

 

Budgetarbete

Det vi hittills fått information om är att det blir höjningar av fjärrvärmetaxan med 8,8 procent och taxan för vatten med 10 procent. Vi har också ett planerat arbete med relining av liggande avloppsstammar på två hus.

 

Långåkern 39-41

Är det hus som blir först ut med relining. Det kommer att hållas ett informationsmöte för boende i det aktuella huset den 6 december kl 18.30 i Fritidslokalen Starten beräknas vecka 2 2024. Mer info kommer.

 

Ny informationsfolder

Kommer att delas ut till alla medlemmar inom kort. Där finns aktuell och uppdaterad information om vår förening. I den hittar du många tips, förslag och svar på frågor om ditt boende som medlem i HSB.

 

Julmarknad den 9 december

Då kan alla fantastiska konsthantverkare på Hultet få en chans att ställa ut och sälja sina alster. Vi startar kl 14.00 med medlemsinfo och fika.
Därefter är det visning och försäljning. Anmäl till expeditionen om du önskar ställa ut dina alster.