Hultetnytt Oktober 2023

03 november 2023

Höststädning

Datum är den 21 oktober. Vi krattar sandlådor, rensar i rabatter och gör fint i vårt område. Bra om vi kan hjälpa varandra, trädgårdsarbete kan vara tungt. Det blir också en container uppställd, där man kan slänga trädgårdsavfall och saker man vill göra sig av med. Dock inga elprodukter eller större möbler. Inbjudan kommer att sättas upp i trapphusen.

I våra källare får inget lösöre förvaras. Har du ställt något i källargången? Var vänlig och ställ det i ditt förråd eller passa på att slänga det under städdagen.

Planteringar vid ingången

Efter rundvandring i området har vi uppmärksammat att några rabatter saknar skötsel. Av olika anledningar kanske boende i uppgången inte kan, vill, orkar eller har flyttat. Inom kort kommer det att sättas upp anslag i varje uppgång och vi ber boende att skriva upp om man vill sköta rabatten utanför ingången. Finns det ingen som vill kan eller orkar ta det ansvaret kommer Hsb att plantera blommor / buskar och fortsatt sköta det.

 

Information till nyinflyttade

Äntligen efter en lång Pandemi och arbete med att uppdatera ett Informationsblad till boende kan vi nu inbjuda till möte. Den 8 och 15 november 18.30-20.00 kommer de som flyttat in under 2023 att bli inbjudna. Finns det plats så välkomnar vi även övriga boende.
Inbjudan kommer.

Arbetet med avloppsstammarna under husen fortlöper.
Inspektion och filmning av stammar och bedömning av vad som behöver åtgärdas är klart. Mer info kommer. Resultatet av inspektion av våra tak kommer inom kort. Mer info kommer.

Ytterdörrarna

Styrelsen har fått ett antal påpekande från medlemmar om att dörrar ställs öppna både dag och kvällstid. För vår trygghet och för att inte släppa in oinbjudna gäster och dessutom värmeutsläpp skall dörrarna hållas stängda. Vi har vid ett flertal tillfällen informerat om detta. Vi kan tillsammans hjälpas åt med att hålla dörrarna stängda.

Vi har också fått information om att personer som förmodat är hemlösa har övernattat i vårt område. Meddela expeditionen om du ser något avvikande.

Styrelsearbete i full gång med budgetfrågor och underhållsplaner. Allt arbete som utförs skall ske utifrån ett långsiktigt och hållbart perspektiv med miljön i åtanke.

Vid våra odlingslådor kommer det att ställas en låda som den som önskar kan lägga i sin jordpåse, små odlingsverktyg m.m.

Våra utemöbler kommer att tas in efter städdagen den 21 oktober.