Hultetnytt September 2023

29 september 2023

Vi hoppas att alla medlemmar i vår förening har haft en skön sommar trots mycket regnande i juli och augusti. Nu ser vi fram emot en höst med soliga lagom varma dagar och hög klar luft.

Styrelsens arbete

I styrelsen har vi diskuterat och kommit fram till några viktiga mål i vårt arbete.

Vi skall arbeta för en stabil och god ekonomi.

Viktigt i dessa tider är att följa samhällsutvecklingen med tanke på det som händer i omvärlden och hur det påverkar oss. Vi vet t.ex. idag att kostnaden för värme och vatten kommer att höjas

Vi skall arbeta långsiktigt och hållbart.

De beslut som tas skall vara noga genomtänkta, hållbara och långsiktiga.

Vi skall arbeta med att hålla medlemmarna i Hultet informerade om
kommande projekt och arbeten i vårt område.

 

Medlemsträffar

Under hösten har vi satt datum för Höststädning som är den 21 oktober klockan 11.00- 14.00 och julmarknad den 9 december. Vi kommer också att hålla ett möte med information för nya medlemmar. Mer info om dessa träffar kommer.

Fritids/aktivitetskommiten

I dagarna har det kommit ut en förfrågan om hur medlemmarna ser på att det organiseras olika aktiviteter i området. Vi hoppas att det blir stor respons så vi får fler tillfällen att träffas och lära känna varandra i föreningen. Du kan också anmäla dig till expeditionen om du har intresse av att gå med i Fritids/aktivitetskommiten.

Garage

I våra garage finns det eluttag. Dessa får endast användas till att hålla bilen ren såsom t.ex. dammsugning, mutterdragare vid byte av däck.
DET ÄR ABSOLUT FÖRBJUDET ATT LADDA BILEN, HUSBILEN ELLER ATT KOPPLA MOTORVÄRMARE TILL ELUTTAGET.

Föreningen har en 15 minuters parkering.

Den är avsedd för och används av bl.a. Kommunens hemtjänst, varuleveranser m.m. Den får
inte användas för längre parkering.

 

Försök till Garageinbrott

Vi har haft ett försök till garageinbrott, vi vill göra er uppmärksamma på att se till att era garage är stängda och låsta och om ni ser något avvikande kontakta styrelsen.

Felsorterat matavfall

Vi har fått påpekande om felsorterat matavfall från Partille kommun. Det bruna matavfallskärlet får endast användas till matavfall i bruna matavfallspåsar av papper.

Grillning

Styrelsen har fått påpekande från medlemmar om att det är besvärande med os från tändvätska som kommer in i lägenheterna.
Styrelsen har därför beslutat att från och med grillsäsongen 2024 får inte tändvätska användas vid grillning. Dessutom är det inte bra för
miljön och kvarglömda flaskor med tändvätska har hittats vid grillplatserna.

Det är el framdraget och eltändare och dylikt kan
användas vid grillning.

 

Information angående rastning av hundar

Det är inte tillåtet att rasta hundar någonstans inom föreningens område. Det finns skyltar uppsatta om detta.

Kattägare

Enligt Jordbruksverket har kattägare skyldighet att se efter katter så att de inte orsakar skador eller olägenheter. Katter skall hållas ifrån föreningens sandlådor. Deras avföring kan skada barn som leker i sandlådorna.

 

Ytterdörrarna skall hållas stängda har styrelsen informerat om vid ett flertal tillfällen

En av anledningarna till att vi har ett system med taggar är att vi under en period hade ett flertal inbrott och medlemmar upplevde otrygghet med nycklar i omlopp. Styrelsen har fått ett flertal påpekanden av medlemmar i föreningen om ytterdörrar som står öppna under såväl dag som kvällstid.

Nu behöver vi hjälpas åt att hålla dörrarna stängda dels för värmeförlust (som kostar föreningen mycket) dels för att slippa oinbjudna besökare.

Trappuppgångarna/ trapphus

I trapphusen i hus utan källare får endast barnvagnar och rullatorer ställas. Inget brännbart material får förvaras där. Dörrmattor förvaras på insidan. Tänk på att trapphuset är en utrymningsväg och skall hållas fri för Räddningstjänsten.

I fortsättningen kommer material som inte får förvaras i trapphusen att omhändertas av Hsb`s fastighetsservice. Önskar du få tillbaka omhändertaget material lämnas det ut efter kontakt med felanmälan, av fastighetsskötare mot en avgift.