E&Y lyser med frånvaro

06 juli 2015 Trots upprepade kontakter om det nattupplysta kontoret hos Ernst & Young har vi i styrelsen inte lyckats få till någon nämnvärd förbättring.

Styrelsen har det senaste halvåret haft upprepade kontakter med ledningen för Ernst & Youngs kontor på Odinsgatan angående deras belysning. Vi vet att flera av de boende på Adler Salvius gata 7-11 är störda av kontorets nattbelysning, dvs att där är fullt upplyst dygnet runt.

Vi har förståelse för att E&Y periodvis har långa arbetsdagar inte minst under årets första månader. Men det är orimligt att kontoret ska vara tänt dygnet runt, sju dagar i veckan. Bilden här intill är till exempel tagen strax efter klockan 2 en natt i början av maj.

Vi har fått löften om åtgärder, men har inte sett några andra resultat än fullt upplyst kontor. Vill man läsa om hur företaget vill sälja sin kompetens när det gäller hållbarhet och minskad energianvändning så finns den informationen på E&Y:s egna webbplats. Frågan är om man lever riktigt som man lär?

Styrelsen fortsätter kontakterna. Tillhör ni dem som är störda av kontorets belysning så får ni gärna skicka bilder till oss som med fler exempel på hur det kan se ut. Uppge då datum och tid som bilden togs. Ange också om vi får publicera bilden här på webbplatsen. 

Uppdatering 2015-09-15 Under sommaren har E&Y satt in timers on numera är det släckt i lokalerna.