Nytt avtal för bredband

23 januari 2020 Vid föreningens årsstämma den 12 november 2019 fick styrelsen i uppdrag att teckna ”ett gruppavtal med den leverantör av bredband som erbjuder det för föreningens medlemmar fördelaktigaste avtalet” samt att ”kostnaden för en gruppanslutning därefter läggs till månadsavgiften”. Styrelsen har nu tecknat ett nytt avtal. här följer frågor och svar om detta:

Leverantör och hastighet?

Ny leverantör blir Bahnhof. Uppkopplingshastighet: 1 000 Mbit/s upp och 1 000 Mbit/s ned.

När börjar avtalet gälla?

Från och med den 11 december år 2020. Avtalet är tecknat på 5 år.

Vad kommer det att kosta?

Månadskostnaden per hushåll blir 70 kronor. Avgiften ingår i månadsavgiften och gäller alla hushåll – även dem som inte utnyttjar uppkopplingen.

Vad ingår mer i abonnemanget?

Alla hushåll får ett antiviruspaket, Bahnhof Safe Antivirus, och en router utan extra kostnad.

Hur berör detta mig som har Telenor/Bredbandsbolaget som bredbandsleverantör?

Den nya uppkopplingen med Bahnhof kommer att utnyttja fiberanslutningen som finns i alla lägenheter (dosan märkt ”Bredbandsbolaget” i hallen). Om du vill behålla bredband från Telenor efter den 10 december måste du anmäla detta. Då ansluts inte din lägenhet till Bahnhof (men du får ändå betala den obligatoriska avgiften på 70 kr/månad). Lägenheten kan sedan vid ett senare tillfälle anslutas till Bahnhof, men då mot en extra avgift (för närvarande är den 995 kronor).

Hur berör detta mig som har Com Hem som bredbandsleverantör eller bredband via ADSL?

Din uppkoppling berörs inte. Så du kan naturligtvis behålla din leverantör – om du vill (men du får ändå betala den obligatoriska avgiften på 70 kr/månad.)

Jag har ett avtal med en annan bredbandsleverantör – vad gör jag?

Om du vill utnyttja den nya uppkopplingen via Bahnhof bör du säga upp ditt avtal så att det upphör i anslutning till den 11 december i år. Om du är bunden till ett avtal som sträcker sig längre än till den 11 december får du under en tid betala för båda avtalen.

Varför måste vi som inte använder datorer betala för detta?

En majoritet av föreningens medlemmar har valt detta och de flesta kommer att ha stor nytta av avtalet. Den förmånliga uppkopplingen kommer att innebära en standard­höjning för lägenheterna.

Hur berör detta mitt TV-abonnemang från Com Hem?

TV-abonnemangen och sändningarna från Com Hem berörs inte på något sätt av detta.

Jag har IP-telefoni, vad ska jag göra?
Om du har IP-telefoni från Telenor/Bredbandsbolaget och vill utnyttja abonnemanget hos Bahnhof behöver du byta leverantör. Ditt telefonnummer kan mot en avgift porteras till Bahnhof.

Jag har fast telefoni (ett 031-nummer), behöver jag göra något?

Nej, fast telefoni berörs inte.

Övrigt:

·         Kolla med din nuvarande leverantör om du måste byta din e-postadess!

·         Mobiltelefoni berörs inte!