Uppdatering kring fasadarbetet

23 maj 2024

Arbetet med fasad- och fönsterbytet är i fullgång. Några uppgångar har blivit helt färdigställda med ny fasadbeklädnad, nya fönster och ny port. Arbetet är i skrivande stund ganska koncenterat till längan vid Ripboet, Trekungagatan 3. Nedan följer kort information kring de olika delarna.

  • Nya fönster är så kallad H-fönster eller vridfönster som går att ha lite öppet även när det regnar, likt det i badrummet. Persienner kommer att monteras utanpå glaset, inte mellan glasen som är idag. Fönstren är något djupare och ny fönsterbräda kommer att monteras. Fönsterbrädan är vit. Se bilder för djupet på de nya fönstren.
  • Fönsterbyte är obligatoriskt och inget man kan avstå. Alla fönster utom badrumsfönster samt det mot inglasad balkong kommer att bytas. Fönstren i badrummen byttes i samband med stamrenoveringen och är därför i mycket gott skick. Fönstret mot inglasad balkong är inte väderutsatt och behöver därför inte bytas av den anledningen.
  • Tänk på att göra väg och plats för fönsterbytet. Se till att det är fritt ca 1,5 m kring fönstren och vägen dit. Plocka bort ev. saker från fönsterbrädan så arbetet kan löpa på enkelt. Står möbler nära fönstren kan det vara idé att täcka dessa möbler då det kan förekomma sågning i arbetet med att plocka ut fönstren. 
  • När fönsterbytet sker i din uppgång kan en del spring förekomma och under ett par dagar, kanske ca en vecka. Troligtvis kommer detta inte vara under hela dagar. 
  • Det sker PCB- och asbestsanering i samband med arbetet. Oljud kan förekomma i samband med saneringen. 
  • Ljud förekommer i samband med borrningen för motering av fästen i fasaden. Arbete på ställningarna sker från kl 7 och borring från kl 8. Normalt sett avslutas arbetet kring kl 16, men arbete till kl 17 kan förekomma. 
  • Entreprenören kommer att lappa i postboxen när det blir dags för din uppgång. Där återfinns mer information om tider och annan praktisk information. Vi återkommer med information när det är dags för informationsmöte för berörda uppgångar.
  • Arbetet besiktas löpande av oberoende besiktningsman och ev. anmärkingar korrigeras därefter. 
  • Entreprenören kommer att ta sommarsemester från 8 juli och varar under fyra veckor. Byggnadsställningarna kommer att stå kvar under perioden då det är en för stor kostnad att plocka ner under perioden.

 

Du är alltid välkommen att kontakta oss med ev. frågor eller synpunkter.