Planförslag om byggnation av husbåtar i Sannegårdshamnen

08 september 2010 Göteborgs stad har tagit fram ett planförslag för byggnation av husbåtar i Sannegårdshamnens yttre del. Förslaget är just nu ute på samråd och det finns möjlighet för berörda att inkomma med synpunkter. Styrelsen har beslutat att inte ta ställning i frågan.

Slottets styrelse har kontaktats av ordföranden för BRF Barken Beatrice på andra sidan Sannegårdshamen. Förfrågan handlade om Slottets styrelse är intresserade av en gemensam dialog i frågan med Göteborgs stad, tillsammans med BRF Barken Beatrice samt eventuellt ytterligare föreningar runt Sannegårdshamnen.

Styrelsen behandlade förfrågan på styrelsemötet den 16 augusti och har skickat följande svar till BRF Barken Beatrice:

 

"Styrelsen i Brf HSB Slottet har på sitt styrelsemöte i augusti 2010 enhälligt kommit fram till att frågan om planförslaget som nu ligger ang byggnationer av husbåtar i Sannegårdshamnens yttre del inte är en fråga som vi i styrelsen varken kan eller skall ta ställning till. Vi har medlemmar i föreningen som är såväl för, som emot, och därför anser styrelsen att vi inte skall stödja eller yttra oss för våra medlemmars räkning utan anser att varje medlem i föreningen måste få agera utifrån sin ståndpunkt i frågan."

För mer information, vänligen kontakta någon i styrelsen.