Rapporter som inte kom med i tidningen

01 november 2018

Precis som vi delat ut vår tidning fick vi in intressanta rapporter, vi har sammafattat dem här: gnagare, mal, hissar, golvarbeten, byggstart Station Linné samt störande  belysning;

Rapport gnagare: på gården finns fem giftlådor, 31 oktober genomfördes ytterligare en ”avläsning”; Inga aktiviteter i tre lådor, ringa i en och en kunde inte avläsas. De utan avlästa aktiveteter återfinns; en i garaget, placerad i nordöstra hörnet, en vid hörnet gården/porten Olivedalsgatan 4, en vid buskaget vid containerplatsen. Den med ringa aktivitet finns i buskaget nedanför planket mot Övre Husargatan 29. Nomors bedömning är att det förmodligen är möss som varit i den sistnämnda - eftersom aktiviteten varit noll vid de två näraliggande lådorna. Femte lådan finns vid Ethels Café – den kom bi inte åt p.g.a möbelförråd, och en ny avläsning ska göras. De tre lådorna utan aktivitet har nu tagits tillbaka av Nomor.  Nya direktiv från EU med Kemikalieinspektionen som lokalt ombud förbjuder gift i lådor om aktivitet inte förekommit en viss tid. Lådan nedanför planket mot Övre Husargatan 29/27 laddades om och avläses 26 november.  

Rapport mal: som vi kunde lästa i senaste numret av Slottsskogsnytt har vi fått mal på några platser i källarförråd. Vi uppmanar alla att titta till förrådet och meddela styrelsen om ni befarar att ni fått mal – vi har nu fångstfällor för mal på expeditionen  för utdelning vid behov.

Rapport hissar: I samma takt som vi kommer att byta hissar i föreningen förändras vårt serviceavtal, dagens avtal löper ut 2019-12-31. Vid genomgången av ”utryckningsstatistik” från Kone och Kiwa Inspectas protokoll från årsbesiktningen i agusti kan vi sammanfattningsvis säga att utfallet är det bästa på flera år (lågt antal utryckningar), den hiss som sticker ut är den på vandrarhemmet – dock är hissen i gott skick enligt Kiwa Inspecta. Den hiss som är i sämst skick (utan att vara dålig) är den på Olivedalsgatan 8.

Rapport brutet golv på Linnéplatsen 5-6:  entrégolvet på Linnéplatsen 5-6 kommer att påbörjas 5 november. Styrelsen har givit MTB Plattsättning utföra arbetet. Vi ber alla som passerar att i möjligaste mån använda utgångarna genom garage/gård. Vi kommer att laga den yta som vi brutit upp, när en hel översyn av våra entréer/hissbyten etc. är klar kan ytskikten komma att ändras.

Rapport byggstart Station Linné: Restaurang Station Linné har nu startat sitt ombyggnadsarbete. Under november månad kommer det att ske en hel del störande arbeten. Styrelsen har godkänt att dessa får ske mellan kl 11 – 15.

  Rapport störande belysning:  Medlemmar har framfört att de störs över arbetsbelysningen vid Psykologiska Institutionen, Trafikverket har nu genomfört en justering och även frågat de som varit mest störda om de är nöjda med justeringen.