Underhållet kan delas in i två olika delar; Föreningens underhåll samt den enskilde bostadrättsinnnehavarens underhåll. Vad som ingår i detta är reglerat i föreningens stadgar.
Underhållsplan
Underhållsplanen är ett ekonomiskt styrmedel som innehåller alla de större planerade underhållsåtgärderna som vi skall göra i vår fastighet. I underhållsplanen ingår, förutom större underhåll även löpande småreparationer, klottersanering, investeringar och reinvesteringar (t.ex. tvättmaskiner som förbrukas). Även helt nya investeringar kan beslutats. Besluten tas löpande av styrelsen eller vid föreningsstämman beroende på art och storlek.
Rotrenovering och stambyte
1986 gjordes en stor renovering av fastigheten. Förutom utvändiga byggarbeten slogs även en del lägenheter ihop för att skapa fler större lägenheter i föreningen. Den ekonomiska planen för föreningen gjordes också om p g a sammanslagningarna. Sammanslagningar av lägenheter som skett efter 1986 räknas inte som en lägenhet utan som flera lägenheter har därför mer än en hyresavi. Dessa lägenheter har därför en högre avgift per kvm eftersom avgifterna baseras på den gällande ekonomiska planen från 1986.
Några planer på att ändra den ekonomiska planen finns inte. I samband med 1986 års renovering gjordes stambyten och renovering av våtutrymmen, samt byte av fastighetens och lägenheternas el. Föreningen arbetar efter en fastställd underhållsplan som inkluderar underhåll av stammarna.
Våtrum
Ansvaret för ytskikten i våtutrymmena ligger hos bostadsrättsinnehavaren. Ytskikten för våtutrymmen gjorda vid 1986 års renovering har en livslängd på ca 25-30 år. Då 1986 års krav inte alls var i nivå med de som ställs idag, kan det vara så att många badrum har undermåliga tätskikt och renoveringsbehov. Föreningen har i nuläget inga planer på att genomföra någon samlad våtrumsrenovering. Ansvaret vilar alltså tillsvidare på den enskilde att se till att badrummen är i fullgott skick..
Vindsutrymmen
Omvandling av råvind till bostadsytor kan inte göras i dagsläget. Detaljplanen för området där fasigheten ligger tillåter inte detta. För att möjliggöra exploatering av vindarna krävs en ändring av detaljplanen. Detta är en förhållandevis omfattande process som tar 1-2 år och utgången är oviss. Vidare finns heller inget framtaget förslag på en sådan omvandling för föreningens medlemmar att ta ställning till vid en framtida extra stämma. Styrelsen eller någon arbetsgrupp arbetar inte eller har planer på att arbeta med denna frågeställning i nuläget.