Informationsblad December 2021

22 december 2021

INFORMATION FRÅN STYRELSEN HSB TÄPPAN
DECEMBER 2021 



ÅRSSTÄMMAN
Styrelsen vill tacka för medverkan och engagemang under årsstämman. Årsredovisningen kommer ni kunna hitta på hemsidan inom kort om ni är intresserade i efterhand. Vi vill också passa på att hälsa våra nya styrelsemedlemmar Emma Nordenberg, Mikael Stål och Patrik Bengtsson välkomna. 

Styrelsen ser ut enligt nedan för kommande styrelse år:
Alexander Torstensson (sittande, 1 år kvar)
Malin Qvirist (sittande, 1 år kvar)
Therese Gustafsson (omvald 1 år)
Emma Nordenberg (nyvald 2 år)
Mikael Stål (nyvald 2 år)
Patrik Bengtsson (nyvald 2 år)


VIKTIGT! VARNING SOPSORTERING
Sopsorteringen sköts ej. Förbättrar vi inte detta kommer vi att förlora kontraktet med kommunen och leta efter en ny sopsorteringslösning. Detta slarv kostar föreningen massvis av pengar då vi måste beställa tömningar för blandat avfall varje gång vi har sorterat fel i våra kärl. Det måste få ett slut.

Vi har redan skickat ut ett separat blad om hur vi ska sortera och vi ber er alla att följa dessa. Vi vill även upplysa att “bio-nedbrytbara”-plastpåsar EJ går att använda för komposten. Det måste vara de bruna påsarna som ni alla kan hämta i el-sorteringsförrådet nära expeditionen. Vi hoppas att vi alla förstår allvaret av detta och bättrar oss innan det är försent!



UPPDATERING AV SCHEMAT FÖR TAKARBETET
Nedan markerat i grönt är avklarat och det gulmarkerade är uppdaterade tider. Förskjutningen sker pga juletid.

Trappuppgång 

Takarbete veckor

Byggställningar borta vecka

2-16

32-42

45

18-28

39-49

52

30-46

2-10

14

48-62

5-13

17

64-82

14-23

27




 

 

ARMATURER UPPDATERADE
Föreningens källararmaturer har uppdaterats till energisnålare lampor för att kunna hålla nere föreningens elkostnader. Vi har även bytt lamporna på våran utebelysning till energisnålare lampor.

 

BYTE AV FÖRVALTNING
Som vi informerade om på årsstämman har vi i styrelsen valt att byta förvaltning från HSB till SBC. Bakgrunden till detta har varit att vi har sett ett missnöje både från medlemmar men även hos styrelsen, missnöjet har främst legat kring skötseln av våra gårdar som vi nu hoppas få ordning på.

Implementeringen av den nya förvaltningen sker vid årsskiftet och mer information om hur det påverkar er kommer i ett eget utskick. Inga fler avier kommer därmed skickas ut av HSB utan SBC kommer stå som avsändare framöver. 

IMD-aviseringen kommer dock bli lite annorlunda där man över en tremånadersperiod kommer se ett snitt per månad. Medlemmen kan dock fortsatt följa sin förbrukning via Curves. Maila styrelsen om ni önskar inloggningsuppgifter till detta. Man kommer alltså fortsatt betala för sin faktiska förbrukningen månad för månad, men aviseringen på ett kvartal blir ett snitt.

 

BRANDRISKEN UNDER JULETID
Som vanligt i december och framförallt när julen närmar sig tänds det en hel del levande ljus. Detta är en av de absolut vanligaste brandorsakerna och vi ber er vara extra uppmärksamma.

Se till att ha fungerande brandvarnare och lämna aldrig lägenheten utan att släcka alla levande ljus.

 

God Jul och Gott Nytt år önskar vi i styrelsen!


2021-12-02