HSB informerar angående Corona

17 mars 2020 HSB Göteborg stänger kontoren tills vidare

 

 

HSB Göteborg stänger kontoren tills vidare

Verksamheten bedrivs ändå

HSB

 
 

 

De senaste dagarna har läget gällande spridningen av det nya coronaviruset accelererat. Budskapet från våra myndigheter och regering är tydligt – de arbetsgivare som kan ta ansvar för att hejda spridningsriskerna bör göra det.

Med anledning av det har ledningen för HSB Göteborg idag måndag, i samråd med styrelsens ordförande, fattat beslutet att stänga följande kontor; huvudkontoret på Sven Hultins plats, lokalkontoren i Backa, Kungälv samt Alingsås. Dessa fyra kontor kommer att vara stängda tillsvidare. Vi kommer också att ställa in planerade event i närtid.

Begränsa smittspridningen
Vi har tagit det här beslutet med omsorg om medarbetare, medlemmar, kunder och andra besökare som kommer till kontoren. På dessa platser rör sig väldigt många människor och genom att minska antalet fysiska möten vill vi begränsa smittspridning, förhindra att personer ur riskgrupperna smittas, och på sikt bidra till att minska trycket på vården.

Det är viktigt att poängtera att vi i dagsläget, vad vi vet, inte har några fall av coronaviruset på kontoren. Trots det väljer vi att vidta den här åtgärden. Tidigare i veckan togs beslutet av myndigheterna att inte genomföra tester på alla som känner symptom vilket föranledde beslutet.

Vi informerar nu alla våra intressenter om beslutet och vi kommer sätta upp anslag med information om beslutet på kontoren. Information kommer också att finnas på vår hemsida. Vi kommer även informera medlemmar om beslutet men vi har inte tillgång till allas e-post så vi hoppas att ni har möjlighet att hjälpa oss att sprida denna information.

Säkerställa verksamheten
Under måndagen förbereder vi oss för att verksamheten från och med tisdag ändå ska kunna bedrivas i så stor utsträckning som möjligt utan påtagliga störningar.

Alla kontorsanställda som skulle arbetat på kontoren är fortfarande i tjänst men arbetar hemifrån tills nya besked ges.

Stämmor
Vi rekommenderar er i bostadsrättsföreningarna att skjuta på era föreningsstämmor till slutet av maj eller början av juni. HSB Göteborg undersöker just nu olika digitala lösningar för att genomföra stämmor. Styrelsen för HSB Göteborg har tagit beslut om att flytta årsstämman till den 28 maj.

Möten
Vi uppmanar er i föreningarna att skjuta på ej akuta möten - i de fall de ändå måste hållas bör ni genomföra dem digitalt eller via telefon. Från och med 17 mars kommer våra medarbetare och anställda HSB-ledamöter inte att delta fysiskt på möten som arrangeras av bostadsrättsföreningar. Vi kommer även starkt rekommendera våra externa HSB-ledamöter att inte medverka. Däremot kommer vi att delta via länk eller telefon.

Vi kommer i den mån det är möjligt att undvika fysiska möten. Men vi kommer kunna lämna ut en tagg till en medlem efter bokad tid, en medarbetare kan även träffa en person ur styrelsen om det är nödvändigt för er verksamhet.

Lokalkontor
Lokalkontoret är som sagt stängda för besök. Dock kommer en mindre grundbemanning finnas för att utföra vissa arbetsuppgifter som programmering och utlämning av passagetaggar. Utlämningen sker genom bokat besök via förvaltningsadministratörer.

Fastighetsarbetare
De medarbetare som inte arbetar på kontoren kommer att utföra sitt arbete på vanligt sätt men med vissa tydliga förhållningssätt. Givetvis följer vi folkhälsomyndighetens råd kring att inte arbeta vid minsta tecken på sjukdom osv men vi uppmanar också till rullande schema för luncher och pauser så att medarbetare inte samlas i en stor grupp i lunchrum.

Hembesök
Innan vi genomför hembesök kommer vi kontakta medlem och säkerställa att hen inte är sjuk eller har besökt ett riskområde. Om så är fallet kommer vi att avboka mötet. Måste ett akut besök ändå genomföras vid tex en vattenläcka kommer våra medarbetare använda skyddsutrustning för att kunna utföra arbetet.

Fastighetsexpeditioner
På vissa av våra fastighetsexpeditioner har vi också öppet för medlemsbesök där vi lämnar ut passagetaggar med mera. Dessa expeditioner kommer också att stänga för besök. Vi kommer tydligt skylta om detta. De medlemmar som behöver komma i kontakt med oss för att till exempel hämta en tagg på fastighetsexpeditionen uppmanas kontakta vårt medlemscenter för att boka tid för att tex hämta en tagg.

Hur lång tid kommer kontoren vara stängda?
Vi kommer att följa utvecklingen av coronaviruset noga och hålla oss uppdaterade om läget. De rekommendationerna som myndigheterna ger kommer att ligga till grund för kommande beslut vi fattar.

Ni når oss precis som vanligt via mail, telefon och övriga kanaler. Vi ber om er förståelse för situationen som uppkommit i samband med extraordinära omständigheter i vår omvärld.

Vi jobbar nu hårt för att detta ska innebära så liten påverkan för er som kund och för era medlemmar som möjligt. Vi kommer nu göra allt vi kan för att verksamheten ska fungera så bra som möjligt under denna period.

Tack för din förståelse!

Lars Göran Andersson
VD HSB Göteborg

Har ni frågor kring detta så hör av er till:
Telefon: 010-442 20 00
E-post: info.gbg@hsb.se

 

 

HSB PÅ SOCIALA MEDIER

HSB på Facebook

 

HSB på Twitter

 

HSB på YouTube

 

HSB

HSB Göteborg
Sven Hultins plats 2
Box 311 11
400 32 Göteborg

 

010-442 20 00
Info.gbg@hsb.se

Läs online  · Avregistrera från detta nyhetsbrev  · Avregistrera från alla HSB Göteborg:s nyhetsbrev