Medlemsbrev Maj

Brf Vintergatan                                                                           Maj 2021

 



Balkong
Vi närmar oss varmare månader och kommer vistas mer ute på balkongen. Tänk på att inte skaka av textilier och liknande på balkongen eftersom detta hamnar på dina grannars uteplats.

Bollspel på innergårdar
Styrelsen har beslutat att återinföra förbudet mot bollspel detta på grund av misskötsel trots tillsägningar från grannar. Vi i styrelsen vill påminna om att respektera de boende i föreningen och att vi tillsammans kan skapa en trivsam boendemiljö.

Container för blandat avfall och el
På onsdagen den 2/6 , vecka 22, kommer det finnas en container på plats på innergårdarna Högtryck-/Lågtrycksgatan och Barometergatan för blandat avfall och elskrot. Passa på att rensa hemma och i förråden.

Kontakt
Styrelsen har en ny mailadress och du når oss på styrelsen@brfvintergatan.com.

Radon
Arbetet med radon fortlöper och vi inväntar rapport med referensvärden samt förslag på eventuella åtgärder. Styrelsen kommer fortsätta ha denna punkt i medlemsbrevet för att enkelt kunna uppdatera dig som medlem.

Uthyrning av gemensamhetsutrymmen
HSB gick i slutet av januari ut med information kopplat till den nya pandemilagen;
”Den nya pandemilagen började gälla den 10 januari. Lagen syftar till att minska risken för smittspridning genom att motverka trängsel på vissa platser. Om lagen inte följs finns det en risk för att bötfällas. I samband med den nya pandemilagen utfärdades en förordning som trädde i kraft samtidigt. För bostadsrättsföreningar innebär förordningen ett visst ansvar vid uthyrning av gemensamhetslokal.”

Med anledning av detta har styrelsen beslutat att inte hyra ut lokalen för att minska risken för smittspridning och se till att pandemilagen efterlevs.

Bastu
Även bastun kommer fortsatt hållas stängd på grund av rådande situation.


Med vänlig hälsning,
Ann-Kristin, Frida, Johnny, Per & Sofie