Hiss byte

10 februari 2020

Våra hissar har kommit till slutet av teknisk livslängd och behöver bytas ut. Hissarna har suttit i huset sedan huset byggdes 1961 och behöver bytas ut. Det finns inga reservdelar längre.

Vi kan göra det på två sätt antingen väntar vi till de går sönder eller så byter vi under kontrollerade former.

Styrelsen har beslutat att vi vill byta under försommaren 2020 för att göra det så smidigt som möjligt, varje hissbyte tar 4 veckor i anspråk. Så som tidplanen ser ut görs hissbyte i 18A veckorna 20-23 och i 18B under veckorna 24-27.

Genom att byta under kontrollerade former kommer hissarna vara avstängda så kort tid som möjlig, om det skall göras när väl en hiss gått sönder så tar det upp till 6 månader, från beställning till färdig hiss.

Vi vet att detta kommer att ställa till det med problem för de flesta i vårt kära hus men vi måste göra detta vare sig vi vill eller ej. Vi vill göra detta arbete under den ljusa delen av året där de som har möjlighet att bo på annan ort är störst. HSB har en tjänst som vi kommer att använda och nedan information är från dem:

HSB Göteborgs boendesociala tjänst:

Ett projekt som hissbyte innebär påfrestningar och kan skapa stor oro för medlemmar.

HSBs socionomer kan vara behjälpliga med telefonkontakt och hembesök för medlemmar som har frågor och är oroliga för hur deras liv kommer att påverkas under hissbytet.

Socionomerna ger vid behov stöd och vägledning till medlemmar under projektet. Det kan handla om att man behöver hjälp i kontakter med andra resurser, t ex för utökade insatser från hemtjänst etc.

Medlemsmöte

Vi kommer att ha medlemsmöte den 10/3-20 i Entrén 18A kl 1900. Vi vill att ni skall få denna information så fort som möjligt. Vid mötet 10/3-20 kommer även (NABO) HSBs boendesocial tjänst vara med.