INFORMATION FRÅN STYRELSEN

09 juli 2022

Hissarna, föreningen har fått ytterligare ett års garanti på bägge hissarna från Kone som kompensation för första tidens driftstörningar i främst A hissen där vi enades om att omfattningen av driftstopp inte var acceptabelt.

Takprojektet, föreningen har skrivit kontrakt angående takrenovering med Attacus Bygg Väst AB arbetet beräknas att påbörjas i september. Följande delar ingår.

o   Utbytte av all papp

o   Utbytte av alla takgenomföringar och luckor.

o   Byte av trädetaljer där behov finns, en skattning på minsta omfattning ingår i kontraktet

o   Utflyttning av invändiga stuprör till yttre på fasad.

o   Utbytte av isolering.

o   Fallskydd enligt dagens krav på tak säkerhet.

o   Borttagning av skorsten.

o   Borttagning av ej aktiv röklucka och plåtlucka som ersätts med fullstor dörr till fläktrum.

 

Arbetet kommer att utföras med fallskydd i form av räcke uppe på taket så ingen ställning kommer att användas.

I samband med arbetet så kommer den hesa Fredrik vi har på taket som är kompressordriven ersättas av en nyare eldriven variant det utförs av Vattenfall på uppdrag av MSB.

Styrelsen bestämde att inte inkludera optionen med solcell i samma projekt utan att avvakta med den delen.

Anledningen var att offererat pris var högt samt att det är allmänna kraftiga prishöjningar på material. Att försöka få med den delen skulle riskera att vi inte kom igång med takdelen i år.

Vad som kommer göras är att säkerställa tillgång för tänkt kabeldragning i gamla skorstenen.

Specifikationen för solcell kan sedan återanvändas för en ny förfrågan när marknad situationen är mer stabil och då för ett rent solcells projekt.

Tvåorna köks stam, föreningen har skrivit kontrakt angående bytte av dom två kök stammarna med Attacus Bygg Väst AB arbetet beräknas att påbörjas i augusti/september.

Mer information och kallelse till separat informationsmöte i augusti för berörda lägenheter totalt 14st kommer att delas ut till direkt berörda.

Balkongrenovering: Den delen kommer att utföras som en egen entreprenad med en annan leverantör än den som utför takrenoveringen.

Detta innebär att den inte kommer att kunna utföras samtidigt som takrenovering utan kommer att påbörjas 2023. Kontraktdiskussion pågår och beräknas vara slutförd senast i mitten av augusti.

Vi hade förra helgen en incident på en balkong med en nedfallande bit. Där har efterföljande nedknackning av sprucken betong som var lös utförts.

Samma åtgärd kommer utföras på övriga balkonger där behov finns för att förbygga fler incidenter innan slutlig renovering kan utföras. Första tillfället kommer vara nästa onsdag 13/7. På grund av semester tider så får vi troligen följa upp det med ett senare tillfälle.

Dagvatten ledningar: En inspektion och filmning av dagvatten rör har skett som förberedande åtgärd inför ny dragning av stuprör vid takprojektet. Inspektionen visade delvis ett stort renoveringsbehov.

En bedömning kommer få göras vad som bör inkluderas vid markarbeten som ändå kommer vara i samband med om dragning av stuprören.