Styrelsens informerar

21 oktober 2021

·         Hobbyrum ska när man använder det lämnas så som man önskar finna det. Det vill säga rent på arbetsbänk o golv, och att man tar med sig sitt material o inte använder rummet som lagerlokal. Vi har vid ett par gånger fått rummet helt fullt av slipdamm, som HSB har fått städa undan, vilket kan innebära extra kostnader.

·         Nedre plan mot skogsbrynet är idag skyltat med parkeringsförbud, det förbudet bryts regelbundet mot vilket kan innebära hinder för Renovas lastbil vid tömning av moluker eller i värsta fall hinder för räddningstjänsten. Därför så har styrelsen beslutat om att skyltningen kommer att ändras till Motortrafik förbjuden om inte tillstånd finns. Controla kommer samtidigt öka tillsynen att det efterlevs.

·         Bom, vid infart framsidan skall stängas efter infart och utfart efterföljs inte det bättre så får vi överväga o låsa bom’en igen.

·         Fastighetsskötare, Andreas Ryden har tagit över efter Muamer Zivic, Muamer kvarstår som områdesansvarig på HSB.

·         Gasol eller andra gasflaskor får absolut inte förvaras i förråden.

Status projekt och underhåll:

·         Renovering tak och balkonger och eventuell investering i solceller.

Det har visat sig tidskrävande att få in relevanta budgetsiffror på solcellinstallation på vårt tak. För att få faktiska siffror och ta ställning till så har styrelsen beslutat att vi går ut med ett förfrågans underlag för tak och balkongrenoveringen som innehåller solceller som en option och då i två nivåer.

En där vi optimerar antalet så att vi förbrukar 100% själva då det ger mest per producerad kWh och ett alternativ där vi maximerar antalet efter takets förutsättning vilket ger lägre investering per solcell men inte lika bra betalt för den el som matas ut på nätet och säljs till elbolag.

Arbetet med att komplettera förfrågans underlaget med detta pågår.

Mer info kommer när vi har fått in offerter.

Själva investeringsbeslutet om vi ska inkludera solceller i projektet kommer då att få tas på en extra stämma.

·         Frånluftvärmepump som komplett till fjärrvärme. Där har styrelsen beslutat att avvakta då ingen samordning finns och att initial undersökning gav en relativ lång payoff. Vi följer dock en brf i Göteborg som har investerat i detta system för att se hur det utvecklar sig för dom.

·         Köksstammar från 2’orna:

o   Projektledaren har inspekterat flertalet av 2’orna.

o   Arbetet med förfrågans underlag pågår.

o   Ambitionsnivån är att så långt det är möjligt koncentrera arbetet till hallen.

o   När entreprenör är utsedd så kommer mer detaljerad information till dom 14 lägenheter som berörs.

·         Hiss 18A, Kone kommer åtgärda installationsfel av panel, det innebär att hiss kommer vara avstängd i ~2 dagar när det utförs, datum är inte satt ännu

·         Utebelysning, Lyktstolpe vid mur vid 18B togs ner omgående då det upptäcktes kraftiga korrosionsskador som bedömdes som en säkerhetsrisk. Utbytte av den och den andra lyktstolpen vid A är beställt och räknas med att ske under Oktober månad.

·         El, ventilations och hissrum, en renovering av elen i ventilationsrum o hiss rum är beställt av Jordnära el. Information från Jordnära el kommer att ske när arbetet utförs. Det kommer o innebära tidsvissa avstängningar av ventilation och hissar för att arbetet ska kunna utföras.

·         Galler som inbrottsskydd till fönster i cykelrum o förråd är beställda.

·         Pergola, Ny LED julbelysning för att lysa upp i vintermörkret är beställd.