Grillregler

Följ reglerna så får ni en lyckad måltid från grillen

Använd briketter eller grillkol.

Värm grillen sakta och undvik att tända grillen med stora flammor särskilt om grillen är blöt. Om man värmer upp grillen för snabbt finns det risk att grillen spricker. Materialet i grillen klarar inte av snabba temperatur svängningar.

Använd inte sprit eller bensin! Använd endast eltändare, tändblock, tändvätska eller tändgelé för att tända grillen. Följ instruktionerna på tändhjälpmedlet

Lägg grillkol eller briketter (max 2kg) i pyramidform på grillen.

Om du använder tändvätska så vänta 20 - 30 minuter innan du lägger någon mat på grillen. Detta för att alla rester ifrån tändvätskan ska hinna försvinna.

När kolen/ briketterna är gråa är det rätt temperatur för att börja grilla.

Smörj gärna gallret med matolja inna du lägger maten på gallret, så fastnar inte maten så lätt.

Glöm inte att rengöra grillen efter dig!

Lycka Till!

·    

·    

·