Avsättning till inre fond stoppas

01 april 2020

Från våra årsavgifter har det varje månad avsatts en mindre summa pengar per lgh och månad till fond för inre underhåll (ca 20- 38 kr) . Dessa pengar var tänkta att användas av innehavaren för renovering av sin bostadsrätt.

Tidigare när priset på bostadsrätter var lågt i Fagersta fungerade det som en motivation att renovera sin lägenhet trots att försäljningspriset inte steg nämnvärt av renoveringen. Idag har det ofta istället används för att tjäna snabba pengar på en lägenhet. Vi har flera bostadsrätter som misstänkts ha köpts i spekulativt syfte för att renoveras och sedan säljas med rejäl vinst.

Utöver ovanstående har föreningen ett fortsatt stort underhållsbehov. Att stoppa avsättningen till inre fonden skulle innebära ca 40 000 kr mer i intäkter per år för föreningen. Styrelsens huvudfokus de närmaste årenkommer vara att skapa en stabil ekonomi i syfte att kunna möta det stora underhållsbehovet som föreligger. Styrelsen har därför beslutat att stoppa avsättningen till fonden från och med 2020-04-01 med stöd i föreningens stadgar och istället använda hela månadsavgiften till drift och underhåll.

Fonden kommer finnas kvar men inga nya medel kommer att tillföras.

Styrelsen genom
Jakob Hägglund


Till nyhetslistan