I Bostadsrättsföreningen Violen finns det 58 lägenheter och ett kvartershus. Föreningen, de boende, svarar för underhåll och drift av alla bostadshus, kvartershus, garagebyggnader, parkeringsplatser, cykel- och gångbanor, lekparken, gemensamma gräsmattor och planteringar, gatubelysning, dräneringsledningar, vattenbrunnar, spolbrunnar samt dagvattenledningar.
Eventuella tillbyggnader till lägenheter, t ex uteplats, är lägenhetsinnehavarens ansvar. Vid nybyggnation/ombyggnation ex uteplats ska skriftligt avtal tecknas mellan bostadsrättsinnehavare och föreningen det är styrelsen som godkänner avtalet.
Föreningen förvaltas genom HSB Mälardalarna. Hur föreningen ska skötas bestäms vid årsstämman som hålls i maj varje år. Vid stämman utses en styrelse som verkar fram till nästa årsstämma. I styrelsen ingår även en representant för HSB.
Information får du dels genom verksamhetsberättelsen som delas ut till alla hushåll före årsstämman, dels genom att årsmötesprotokollet anslås i kvartershuset. Dessutom får du aktuell information via ”Vi i Violen”som publiceras på Brf. Violens hemsida och anslås på anslagstavlan i kvartershuset. Det går även bra att ta kontakt med vicevärden under expeditionstid samt med styrelsen.
Föreningen ingår i grannsamverkan kontaktpersoner finns anslaget på tavlan i kvartershuset. Det finns också märkutrustning att låna.
I kvartershuset finns två tvättstugor, träningsutrustning och bastu, gemensamhetslokal och Brf Violens expedition. Du kommer in i kvartershuset genom att använda den ”tag” som tillhör lägenheten till ytterdörren. Rökning är förbjuden i kvarterslokalen.
Tvättstugorna betecknas nr. 1 och nr 2. I tvättstuga nr. 2 finns en grovtvättmaskin för mattor. Tvättstugorna får användas mellan 06:00-23:00 alla dagar övrig tid är kvarterslokalen stängd. Du bokar din tvätt-tid genom att markera med din kolv med lägenhetsnummer på en av tavlorna i kvartershusets entré. Nyckel till kolv samt till tvättstugorna får du då du flyttar till Brf Violen.
Barn som vistas i tvättstugan ska hållas under uppsikt och husdjur får ej vistas i tvättstugan. Ta för vana att tömma ur fickor och tvätta bygelbehåar i tvättpåsar.
Efter avslutad tvättning ska du städa efter dig:
Om du inte kommer på din tvätt-tid inom 30 minuter har annan boende rätt att utnyttja din tid.
Uppstår det fel i tvättstugan tar du direkt kontakt med någon i styrelsen eller antecknar felet på åtgärdslistan som finns uppsatt på anslagstavlan i kvartershusets entré. På listan skriver du även ditt namn och datum för anmälan. Häng sedan upp en skylt ”ur funktion”. Vi har denna rutin för att få så korta avbrott som möjligt.
Tid bokas på lista som finns i entrén. Du får boka max en tid per gång. Barn under 15 år får ej basta utan vuxens ansvar och tillsyn.
Du städar efter dig:
Värmepumpen och golvvärmen i bastun regleras av styrelsen. Dörren till motion och omklädningsrum ska hållas stängd för att minska energiförbrukningen.
Nyckel till bastun finns vid anslagstavlan i entrén. Glöm inte att sätta tillbaka den när du bastat färdigt.
I lokalen hålls styrelsens möten samt annan verksamhet i de boendes egen regi. Det finns möjlighet att boka lokalen för de boende till t ex. egna fester eller dyl. Den bokningen görs på expeditionstid. Där får du också hämta nyckeln. Den som hämtat nyckeln är ansvarig för ev. skador som uppstår under bokningstiden. Alla städar efter sig, större barn kan få vara själva i lokalen, men en vuxen måste hämta nyckeln och även stå som ansvarig.
Vicevärden är anträffbar på tiden som anslås på anslagstavlan. Hit kan du vända dig med problem eller frågor kring ditt boende. Det finns även ett brevinkast till expeditionen om du vill lämna ett meddelande.
Öppettider: Söndagar 18.00 - 18.30
Akuttelefon: 073 07 81 645
Önskar du hyra p -plats carport eller garage kan du göra på vicevärdsexpeditionen.
OBS! Du som har garage eller motorvärmarplats:
Eluttagen får inte belastas med mer än 800W. Eluttagsklockan får inte spärras. Garagedörren ska vara låst för att försäkringen skall gälla. Vid överträdelse riskerar den boende uppsägningen av garaget. Vid eluttagen måste ni se till att inga lösa kontakter sitter kvar när ni lämnar carporten. Tänk på att en olycka kan hända om ett barn får tag i dem.
Föreningen har 5 st. besöksparkeringar. På dessa platser får boende inte parkera. Enligt trafiklagen måste ett antal besöksparkeringar finnas på varje bostadsområde. De resterande parkeringsplatserna är förhyrda.
På grund av stor risk för olyckor är biltrafik förbjuden inom området. Endast i undantagsfall (transport av tunga saker eller flytt) får du köra in till bostaden. Givetvis får också undantag göras av den som av sjukdom eller funktionsnedsättning är rörelsehindrad. Vid dessa undantag förväntas alla iaktta mycket stor försiktighet.
På de kvartalsvis utskickade avierna för inbetalning av föreningsavgiften finns det antecknat vad din lägenhets inre reparationsfond innehåller i värde du kan också går in i HSB portalen för att få rätt uppgifter.
Hyran ska enligt stadgarna betalas i förskott sista vardagen i månaden. Saldolistor för hyresskulder genomgås av styrelsen varje månad.
Vi vill väl alla att vårt område ska vara trivsamt att bo i. Förutsättningen för detta är att vissa ordningsregler finns och att dessa följs av alla.
Genom att alla följer ordningsreglerna och försöker att hjälpa till att sköta området, skapas trivsel i boendet samtidigt som vi håller nere kostnaderna.
Samtliga tomter är föreningens egendom som är upplåten till bostadsrättsinnehavaren.
Du som boende ansvara för att hålla rent och snyggt på tomten tänk på att inte plantera växter som förstör fasaden. Träd på tomten får ej vara högre än förrådstaket. Finns staket och grind som öppnas utåt ska denna hållas stängd.
Vill du veta mera eller föreslå förbättringar/ändringar så är du mycket välkommen att ta kontakt med oss i styrelsen.
Endast i- och urlastning är tillåtet. Parkerade bilar står i vägen för andra som vill lasta i och ur och dom är även ett hinder om utryckningsfordon behöver komma fram.
Tänk på att köra sakta!
Frigolit ska sorteras som brännbart-inte som plast. Större mängder lämnas på återvinningsstationen. Vi ihop pappkartonger för att spara plats i sopkärlen.
När man gör vissa förändringar i eller utanför bostadsrätten ska ett avtal skrivas. det gäller t ex bygga uteplats, tak över balkong, rivning av innervägg mm. Avtalsblankett för påseende finns på anslagstavlan i kvartershuset.