Ny Bokhylla för alla

24 oktober 2017                Samrådsgruppens möte 19/9-17 mellan  Brf Lillåpark ochBrf  Lillåstrand                                              Från tanke- förslag- till handling.

                                                                                 Örebro 19/10 2017

Efter ett förslag från samrådsgruppen  om en läsesatsning med utlåning av böcker  beslöts respektive styrelse att ställa sig bakom förslaget.

 

Beslutet och iden bygger på att stimulera läsandet av böcker.  Att fler kan låna och läsa samma bok har en miljövinst, det blir mindre släng.

Våra medlemmar kan från hyllan ta en eller flera böcker,  tycker man om dem,  kan de med fördel behållas. Om inte kan man lämna tillbaka den och ta en annan .

Har man för mycket böcker och vill minska bördan i hemmabokhyllan  så kan man fritt ställa dit sina böcker.

Det är inte tänkt att vi ska köpa in några böcker.  Vilka böcker är då välkomna?  Här ser vi ingen begränsning utan allt får finnas.  Allt från bankböcker till litteratur om kosmos svarta hål.

Nils Erik Hedlund och Dan Wickgren har skruvat upp några hyllor i trapphuset i nedgången till garaget. Alla medlemmar har nyckel som passar till dörren. Hyllan finns direkt in till höger.

Hedlund administrera det hela. Ingen kostnad för medlemmar eller för föreningarna.

Ja vi prövar denna idé. Några böcker har redan kommit på plats.

 

Om en god läsestund tillönskas

Nils Erik Hedlund.  Södra Lillåstrand 48.


Till nyhetslistan