Nyhetsbrev nr 2 november 2021

23 november 2021 Brf Norrängen

 

Extrastämma

Frågan om laddstolpar till el-bil verkar verkligen engagera medlemmarna i vår förening. Vi har fått många svar, frågor och synpunkter efter att vi skickade ut enkäten. Det är väldigt bra och styrelsen tar intresset på stort allvar. Vi behöver tid att bearbeta och förbereda för ett bra möte med er alla. Vi har därför beslutat att skjuta upp extrastämman till efter trettonhelgen. Vi kommer ut med datum, kallelse och underlag så snart vi kan.

Sopor

När du tömmer tidningspapper och kartong, var snäll och sortera rätt. Tidningsbehållaren är bara till för tidningar och reklam. Papperskassar ska tömmas och läggas bland kartong. Vik ihop kartonger och lägg plastkorkar i behållarna för plast. Stort tack till alla som gör rätt från början!

Tak

Vi har beställt en översyn av våra tak för att kartlägga behovet av underhåll. Detta kommer att genomföras av hantverkare från HSB.

 

Radon

Radon är en gas som finns naturligt i luften, marken och vattnet. Det är när radonhalterna i ett hus är höga som det kan vara skadligt för hälsan. Radon kan orsaka lungcancer. I vårt område förekommer det markradon. År 2017 genomfördes därför en radonsanering av våra bostadslägenheter. Vid en mätning efter denna kunde vi se att radonvärdena nu ligger under gränsvärdet. För att bibehålla en radonhalt som inte är farlig för hälsan måste vi se till att hålla dörrarna till källaren stängda. Källarutrymmen ska inte användas som bostadsrum, och ingen bör vistas där under längre perioder.

I den gemensamma korridoren i källaren till varje huskropp finns en radonfläkt som justeras två gånger per år. Det är viktigt att detta arbete bara utförs av vice värd. Ingen annan ska röra vid reglaget.

Medlemsavgift/hyra

Styrelsen har fastställt budget för 2022. Vi kan därför glädjas åt att vi inte heller nästa år kommer att höja avgiften.

Trevlig första advent!

Styrelsen