Nyhetsbrev december 2017

09 december 2017

december 2017

 

Vi närmar oss nu julen och det nya året. Det innebär en del förändringar för våra medlemmar.

Styrelsen har beslutat att höja avgifterna (hyran) med 2 % från och med januari 2018. Detta beror på höjda taxor och avgifter för t ex el, vatten och sophämning. Det innebär i praktiken en höjning på mellan 60 och 80 kr i månaden, beroende på hur stor lägenheten är.

Eftersom fler och fler medlemmar har egen tvättmaskin har trycket på vår gemensamma tvättstuga minskat. För att underlätta för de som tvättar där kommer vi att förändra tvättiderna. I stället för fem tider med tre timmar per dag kommer vi att minska till tre tider om fem timmar per dag. På så vis hinner tvätten torka bättre. Detta införs från och med februari månad. Vi kommer att utvärdera de nya tiderna i slutet av 2018. De förbokade tiderna för herrbastu tas bort, men herrarna kan givetvis själva boka tid.

Utvärdering av radonsaneringen kommer snart att inledas. Styrelsen kommer att dela ut testdosor med instruktioner till samtliga lägenheter.

Renoveringen av lekplatsen är nu klar. På marken runt omkring har entreprenören fyllt på med jord och sått gräs. Om vintern blir hård med mycket snö på dessa områden kan en komplettering med nytt gräs behövas under våren. Detta ingår i vårt avtal och kommer inte att innebära några ökade kostnader för vår förening.

Vi vill tacka alla för att ni packar papper och kartong på ett bra sätt i miljöboden. Under julen kan det bli extra trångt efter julklappsutdelningen. Tänk på att packa så kompakt det går.

God jul och gott nytt år

Önskar Styrelsen