Nyhetsbrev oktober 2022

23 oktober 2022 Brf Norrängen

Nyhetsbrev

Oktober 2022

 

Rengöring och målning av våra tak

Styrelsen har gjort en upphandling gällande underhåll av våra tak.  Nordic Takvård AB vann upphandlingen. Om vädret tillåter kommer de att påbörja arbetet redan nu i höst med start V44. I ett första steg kommer mossa och påväxt att avlägsnas, kembehandling av pannorna samt tätning av taknockarna genomföras. Arbetet med rengöring utförs med fördel på hösten då vi inte använder våra uteplatser lika frekvent som under vår och sommar. Under vintern sker ingen påväxt av mossa och alger. Tidigt nästa vår kommer de åter för att tvätta taken och måla pannor och ränndalar. Nordic Takvård kommer att informera er om då de kommer att starta arbetet och enligt plan så startar de med hus 17.

Laddning elbilar

Laddinfrastrukturen är nu monterad i våra garage och vi har inledningsvis handlat in nio  laddboxar och kan  komplettera om efterfrågan ökar. Föreningen har slutit ett avtal med Easy Charging, som får i uppdrag att debitera användarna av laddutrustningen och sedan överföra pengar till föreningen. Varje användare måste teckna ett separat avtal med Easy Charging. På anslagstavlan vid entrén till tvättstugan sitter ett anslag där det framgår hur ni som vill teckna avtal ska nå Easy Charging, vilket sker via deras hemsida https://www.easycharging.se/.   Om det skulle uppstå problem, kontakta styrelsen så hjälps vi åt.

Upplägget innebär att föreningen blir säljare av el till användarna av laddutrustningen. Styrelsen kommer löpande att informera Easy Charging om vilket pris som kommer att gälla. Föreningens avtal med EON löper ut vid nyår, och då kommer priserna sannolikt att höjas. Priset kommer fortsättningsvis att uppdateras kvartalsvis med föregående kvartal som prisindikator.

De som tecknar avtal med Easy Charging kommer förutom föreningens pris på elen att få betala en startavgift på 125 kr (engångsavgift) och en månatlig avgift som för närvarande är 48:75 kr.

Under installationen upptäcktes att det inte är möjligt att använda motorvärmarna i garagelängan närmast lekplatsen. Redan nu vill vi be alla som har garageplatser att inte använda motorvärmarna. Föreningen har ju under många år inte tagit någon särskild avgift för användning av motorvärmare. De medlemmar som kommer att ladda elbilar får betala för elen och ur rättvisesynpunkt är det inte rimligt att de som använder motorvärmare ska slippa debiteras för elförbrukningen.

Översyn av energianvändning

Styrelsen kommer att se över vår energianvändning.  Energipriserna har på ett dramatiskt sätt rusat i höjden, och vi återkommer med ytterligare förslag till besparingar.

Budget/Medlemsmöte

Vi har fått ett budgetförslag från HSB. De kraftigt ökade kostnaderna för energin, inflation samt markant höjda räntor får nu genomslag. Lyckligtvis har vi spridit våra lån på 5 olika lån med långa bindningstider och därmed klarar vi oss ganska lindrigt undan i det korta perspektivet när det gäller räntorna.

Styrelsen planerar att vi någon gång under senhösten genomför ett medlemsmöte där styrelsen kan ge information och där det ges utrymme för frågor och diskussioner. Kallelse kommer senare.

Städdag

Vi vill påminna om städdagen lördagen den 29/10 med start kl. 9:00. Kaffe serveras i pannrummet kl. 10:30.

 

Styrelsen