Information från styrelsen - december 2021

02 januari 2022 Månadens nyheter: Fastighetsförsäkring och bostadsrättstillägg, stölder i garage, brandskyddsarbete, reflexer till bommar, planprogram för Tybbleängen, kablar till motorvärmare utomhus och tider för expeditionen.

Fastighetsförsäkring och bostadsrättstillägg; Styrelsen har beslutat att förnya fastighetsförsäkringen hos Länsförsäkringar Bergslagen för perioden januari-december 2022. Liksom tidigare har föreningen även tecknat ett bostadsrättstillägg för samtliga boende i föreningen. 

Nytt fr o m 2022 är att du ska kontakta Länsförsäkringar Bergslagen om din bostadsrätt drabbats av skadedjur. För att komma i kontakt med någon av deras skadedjursexperter kan du ringa 021-17 73 00 eller fylla i det kontaktformulär som finns på Länsförsäkringars hemsida.

Garageportar; I samband med stölder ur garage i november upptäcktes att det går att rycka upp garageportar trots att de är låsta. Dessa portar satt i ytterkanterna av garagelängorna. Vid felsökning upptäcktes att den nedre infästningen saknades på samtliga rullskenor mot yttervägg. Orsaken till att det inte satt något fäste är att det är för trångt med ett standardfäste. Garageportexperten som monterat portarna borde ha använt sig av annan infästning eller tillverkat något som passat. De informerade inte heller föreningen om att de inte kunnat fästa dessa rullskenor mot vägg.

Förutom att detta fel kommer att åtgärdas har reparatör från HSB efterdragit alla muttrar i samtliga garageportar. Styrelsen hoppas därmed att föreningens garageportar ska vara säkrade från att kunna ryckas upp trots att de är låsta.

Systematiskt brandskyddsarbete; Som ett led i det systematiska brandskyddsarbetet har en riskinventering med fokus på brand- och utrymningssäkerhet gjorts i föreningens fastigheter.

Utifrån denna inventering vill styrelsen påminna om att trapphusen alltid ska hållas fria från brännbara föremål såsom barnvagnar, cyklar, tidningspapper och kartonger, vilket även gäller utrymmet under trappen. Detta på grund av dels den rökutveckling som kan ske av brännbart material, dels att utrymningsvägar måste hållas fria – och trapphuset utgör en viktig utrymningsväg. 

Inventeringen pekade även på att de brandsläckare som finns i kvartersgårdarnas entréer inte får blockeras. 

Reflexer på bommar; Föreningens bommar har försetts med reflexer för att de lättare ska upptäckas under den mörka årstiden. Styrelsen har även påbörjat ett arbete med att se över belysningen utomhus. 

Planprogram för Tybbleängen; Örebro kommun har tagit fram ett förslag på hur den långsiktiga utvecklingen av den nya stadsdelen Tybbleängen kan se ut. Under samrådstiden för planprogrammet (8 november 2021 – 9 januari 2022) har du möjlighet att lämna dina synpunkter på utvecklingen av Tybbleängen. 

För mer info se kommunens hemsida. Där finns även en film som beskriver planerna för Tybbleängen.

Styrelsen har inga synpunkter på planprogrammet för Tybbleängen. 

Kabel till motorvärmare utomhus; Kabel till motorvärmare utomhus får under inga omständigheter sitta kvar i uttaget när de inte är anslutna till någon bil. Föreningen/styrelsen blir ansvarig om det händer en olycka med en sladd som fått hänga kvar i uttaget när den inte används (för mer info se Elsäkerhetsverkets hemsida). Se även till att luckan till motorvärmaruttaget är låst.

På förekommen anledning vill styrelsen även informera om att det inte är tillåtet att använda skarvsladd på parkeringen som ansluts mellan bil och motorvärmaruttag. 

Tider för expeditionen januari-juni 2022; Under våren kommer expeditionen att vara öppen följande måndagar mellan kl. 17.00-18.00:

  • 10 januari
  • 31 januari
  • 21 februari
  • 21 mars
  • 11 april
  • 2 maj
  • 23 maj
  • 13 juni