Information från styrelsen - april 2022

22 april 2022 Månadens nyheter: Årsstämman 2022, byggnationer utomhus, sommarens målningsarbeten, skarvsladd på parkering, sophantering och lokalvård.

Årsstämman 2022; Årets stämma kommer att hållas tisdag 24 maj i Sörbyängsskolans matsal. Kallelse kommer i brevlådan ca två veckor före stämman. 

Byggnationer utomhus; Oavsett om det är bygge av altan, trädäck, staket eller skärmvägg, uppsättning av markiser eller parabolantenn alternativt något annat som du vill uppföra utomhus i anslutning till din lägenhet så ska styrelsen alltid ge sitt godkännande innan du påbörjar ditt projekt. För vissa byggnationer krävs bygglov och i de fallen är det du som bostadsrättshavare som ansvarar för att ansöka om detta. Information om vilka regler som gäller och vad du i övrigt ska tänka på hittar du på föreningens hemsida eller i föreningens informationsbroschyr

Sommarens målningsarbeten; I sommar kommer föreningen att måla dörrarna till lägenhetsförråden, undercentralerna och vindarna samt byta rötskadat virke och måla pergolorna på gård 8 respektive vid odlingslotterna mellan gård 8 och 9. Arbete kommer att utföras av Kraft måleri. Mer information kommer i samband med att målningsarbetet påbörjas. 

Skarvsladd på parkering; Skarvsladd som används på någon av föreningens parkeringar får inte lämnas utan tillsyn då det alltid finns en risk för att den kan skadas och att någon då kan få i sig elström. Exempelvis kan en skarvsladd användas vid dammsugning av bil.

Sophantering; Styrelsen har över tid sett att volymen av kartong har ökat medan volymen av papper som återvinns har minskat i våra soprum. Därför har kärlen för kartong utökats och kärlet för papper minskats för att bättre överensstämma mot behovet. 

Anslaget för tömningstider för de olika typerna avfall har uppdaterats, se anslag på insidan av soprumsdörren.

Lokalvård; Tisdag 17 maj kommer TS att tvätta fönstren i kvartersgårdarna och trappuppgångarna i punkthusen.

Styrelsen har även utökat lokalvårdsavtalet med städning en gång/månad av golv i förrådsgångarna i punkthusen.