Information från styrelsen - december 2022

20 december 2022 Månadens nyheter: Förvaltartjänst, brandvarnare, filter till fläktkåpan, bokningslås till tvättstugan, matning av fåglar, besiktning av lekplatser, läcka på radiatorkrets gård 7, tillägg i regler för balkong och uteplats samt droppande kranar och rinnande toaletter.

Köp av förvaltartjänst; Föreningen har köpt förvaltartjänst från HSB i snart 1,5 år och som styrelse har vi tidvis upplevt att HSB inte levererat enligt avtal, att föreningen inte fått det vi borde kunnat förvänta oss av tjänsten. Under hösten har styrelsen tillsammans med HSB kommit fram till att föreningen behöver köpa fler timmar för att det ska fungera och för att vi som styrelse ska kunna lämna ifrån oss uppgifter som rimligtvis bör utföras av förvaltaren. 

Fr o m årsskiftet kommer antal timmar i avtalet med HSB att utökas för att vi som styrelse ska kunna driva de frågor som finns i föreningen på ett effektivt sätt och att du som medlem ska kunna få den service som efterfrågas. I samband med att vi skrivit om förvaltaravtalet med HSB har vi även beslutat att ta bort expeditionstiden då det kommer väldigt få medlemmar (ca. 2–3 st./gång) under den tid det varit öppet. Tiden har även kostat oss extra då den ligger utanför kontorstid. Styrelsen anser att vi bättre utnyttjar tjänsten på det här sättet. Du som medlem kontaktar förvaltaren via telefon (010-303 28 44, mån-fre under kontorstid) eller e-post (sofie.widlund@hsb.se eller 07orebroforvaltar@hsb.se). Vid behov bokar ni tid för en träff.

Brandvarnare, filter till fläktkåpan eller nytt bokningslås; Har du behov av ny brandvarnare, filter till fläktkåpan eller nytt bokningslås till bokningstavlan för tvättstugan vänder du dig i första hand till styrelserepresentant som bor på gården. Du hittar uppgifter om vem det är i tvättstugan eller på föreningens hemsida. 

Detta var ett förslag som kom upp på medlemsmötet 22/11 i syfte att spara på förvaltarens tid samt att vi inte längre kommer att ha expeditionstid.

Matning av fåglar; Styrelsen vill påminna om att det inom Brf Persiljan inte är tillåtet att mata fåglar då det kan dra till sig råttor och andra skadedjur med påföljande problem.

Säkerhetsbesiktning av lekplatser; Under året har en säkerhetsbesiktning gjorts av våra lekplatser. Föreningen har inte fått några anmärkningar som behöver åtgärdas i nuläget. 

Det är lagkrav på att det ska finnas hänvisningsskyltar på alla lekplatser som anger lekplatsens adress samt var man ska ringa om det händer en olycka eller om lekutrusningen är trasig. Sådan skyltar kommer att sättas upp på gårdarnas lekutrustning.

Status läcka på radiatorkrets gård 7; Ett arbete har pågått under de senaste månaderna för att lokalisera denna läcka, som är relativt liten. Oavsett storlek har det försvunnit vatten ur systemet som kontinuerligt behövts fyllas på. Läckan har nu blivit så liten att det är en omöjlighet att hitta den och felsökningen måste vänta tills läckan blir större igen. 

Tillägg i Regler för balkong och uteplats; Styrelsen har fattat beslut om att lägga till ett förtydligande i Regler för balkong och uteplats om att du som bostadsrättshavare är ansvarig för att ta bort och eventuellt återplantera växter i samband med att föreningen behöver göra arbeten i anslutning till uteplatsen. 

Droppande kranar och rinnande toaletter; En droppande kran förbrukar 55 liter dricksvatten per dygn och en rinnande toalett 1 000 liter dricksvatten per dygn. En onödig kostnad för föreningen och ett resursslöseri av vårt gemensamma dricksvatten. Även om vi inte har individuell mätning på vattenförbrukningen så drabbar det oss alla i föreningen då kostnaden ska täckas av den avgift vi betalar till föreningen. 

Har du en blandare av fabrikat FM Mattsson, Mora, Orsa eller Vårgårda eller en toalettstol av fabrikat Gustavsberg, IDO eller Ifö kan du göra en felanmälan direkt till HSB och föreningen tar kostnaden för åtgärden. Har du ett annat fabrikat kontakta förvaltaren och stäm av hur ni bäst löser frågan.