Information från styrelsen - februari 2022

19 februari 2022 Månadens nyheter: Avfuktningsskåp, varmvattnet på gård 10, klippning av vildvin, gårdsmöten, matning av fåglar, brandskyddsarbete samt fel på dörrar och lås.

Avfuktningsskåp; Under 2022 kommer föreningen att påbörja arbetet med att byta ut torkskåpen i våra gemensamma tvättstugor. Som ett första steg i detta arbete har s.k. avfuktningsskåp installeras på gård 7 under vecka 6. Syftet är att testa denna typ av torkskåp då de skiljer sig en del i förhållande till den typ vi är vana vid att använda. Innan styrelsen går vidare med byte av torkskåpen i övriga tvättstugor kommer de boende på gård 7 på något sätt ges möjlighet att inkomma med synpunkter.

Ett avfuktningsskåp kostar ungefär dubbelt så mycket som ett traditionellt torkskåp, däremot är energiförbrukningen ca 50 % lägre. Det tar ca 5 år att tjäna in den högre inköpskostnaden genom minskad energiförbrukning.

Uppmaning till boende på gård 10 som gäller varmvattnet; Boende på gård 10 som upplever problem med att varmvattnet pendlar i temperatur uppmanas att kontinuerligt rapportera detta till föreningens förvaltare. Rekommendationen är att det utgående vattnet ska hålla 55°C och att det återkommande inte får understiga 50°C grader. Det utgående får inte heller överstiga 65°C. Det är viktigt att vattnet är tillräckligt varmt för att skydda mot legionellabakterier. 

Klippning av vildvin; Klippning av föreningens vildvin är beställt av Trädgårdstjänst och kommer att utföras på följande adresser: Lavendelvägen 153, 165 och 179 på gård 10 samt på utsidan hörnet på Mejramvägen 68/70 och 72/74 på gård 8.

Gårdsmöten; I och med att de flesta restriktioner nu är borttagna ser inte styrelsen att det finns något som nu hindrar oss från att arrangera gårdsmöten. Samma gäller här som i övriga samhället, d.v.s. att stanna hemma om du känner dig sjuk.

Matning av fåglar; På förekommen anledning vill styrelsen påminna om att det inom Brf Persiljan inte är tillåtet att mata fåglar då det kan dra till sig råttor och andra skadedjur med påföljande problem.

Behov av ritningar; Har du behov av att få ut ritningar kontaktar du föreningens förvaltare, gärna via e-post, och uppger vilken typ av ritning du behöver samt vilken adress det avser. Räkna dock med att det kan ta upp till fem arbetsdagar eller mer innan du får ritningarna beroende på hur mycket tid förvaltaren har att handlägga denna typ av ärende.

Systematiskt brandskyddsarbete; Som vi tidigare har informerat om köper vi numera tjänsten Systematiskt brandskyddsarbete från HSB. Under hösten gjordes en riskinventering och ett antal åtgärder listades som föreningen behöver göra för att öka brandsäkerheten. Bland dessa ingår bl.a. att seriekopplade brandvarnare kommer att installeras på ett antal punkter i varje kvartershus. Det kommer även att vidtas åtgärder i samlingslokalen så att den blir godkänd som övernattningsrum ur ett brandsäkerhets perspektiv. 

Fel på dörrar och lås; Styrelsen vill påminna om att fel som uppstår på våra nya entrédörrar och nyckelsystem som vi fortfarande har garanti på (t.o.m. hösten 2024) ska felanmälas till förvaltaren om ärendet inte är akut. För mer information om felanmälan och kontaktuppgifter se föreningens hemsida.